ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πόδι η Πυροσβεστική Υπηρεσία - Ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις εντός ενός 24ώρου!

Στο πόδι η Πυροσβεστική Υπηρεσία - Ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις εντός ενός 24ώρου!

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 9ης Μαρτίου μέχρι και τις 06.00 της 10ης Μαρτίου ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια, 23 πυρκαγιές, επτά ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Ειδικότερα, την Πέμπτη (09/03) η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε κλήση για πυρκαγιά σε κλιμακοστάσιο οικίας στην περιοχή Αναβαργός, στην Πάφο. Η πυρκαγιά βρισκόταν σε γενικό διακόπτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος τοποθετημένο σε ξύλινο κιβώτιο μετρητών στο ισόγειο διώροφης οικοδομής. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αρχή Ηλεκτρισμού και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από υπερθέρμανση λόγω παράνομης προσθήκης ηλεκτρικού φορτίου στην εγκατάσταση.

Επίσης, την Πέμπτη (09/03) το απόγευμα η Πυροσβεστική προχώρησε σε αποπαγίδευση ενός προσώπου από ανατραπέν όχημα, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα στη βιομηχανική περιοχή Γερίου.

Ανταποκρίθηκε ακόμα σε πυρκαγιά σε υποστατικό που χρησιμοποιείται ως οικία στο χωριό Μανδριά. Η οικία, η οποία ήταν κατασκευασμένη από τσιμεντομπλόκ και με οροφή από τσίγκους, καταστράφηκε ολοσχερώς και κατέρρευσε. Η πιθανότητα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από αναμμένο, ανεπιτήρητο τζάκι δεν μπορεί να αποκλειστεί, ωστόσο τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν σήμερα.

Τέλος, η Πυροσβεστική κλήθηκε για τη διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς σε φορτηγό και σε εκσκαφέα στο χωριό Ασπρογιά στη Πάφο, κοντά στο μουσουλμανικό τζαμί. Βρέθηκε καμένο το δεξί μπροστινό ελαστικό του εκσκαφέα, ενώ το φορτηγό μάρκας δεν έπαθε καμιά ζημιά. Κατά τη διερεύνηση διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο περί εμπρησμού με την ανεύρεση σε πολλά σημεία και στα δύο μηχανοκίνητα οχήματα εύφλεκτης ύλης, καθώς και δύο ξεχωριστών εμπρηστικών λωρίδων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top