ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρκοκυπριακά Πρωτοσέλιδα: Στο επίκεντρο το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία!

Τουρκοκυπριακά Πρωτοσέλιδα: Στο επίκεντρο το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία!

Η ολιγόωρη επίσκεψη στα κατεχόμενα του Τούρκου Πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα στην Τουρκία μονοπώλησε το ενδιαφέρον...

Ο απόηχος του χθεσινοβραδινού συλλαλητηρίου (9/3) υπέρ του “ναι” για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία με κύριο ομιλητή τον Τούρκο Πρωθυπουργό που γι` αυτό το λόγο πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στα κατεχόμενα, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας, και οι δηλώσεις που έκανε με τον Τ/κ ηγέτη μετά τη συνάντησή τους, μονοπωλούν σχεδόν τον σημερινό τ/κ Τύπο.

Αναφορά γίνεται και σε θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, όπως οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης δυο οικογενειών στην κατεχόμενη Λευκωσία σε ένα σπίτι από πλιθάρι που είναι ετοιμόρροπο και την επιρροή των γραφείων στοιχημάτων στην καθημερινή ζωή του κόσμου.

Η “Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Δεν βγαίνει ναι από την Κύπρο” γράφει ότι χθες η “βόρεια” Κύπρος μύρισε λίγο περισσότερο σαν 82η επαρχία (της Τουρκίας) και αναφέρει ότι η επίσκεψη Γιλντιρίμ παρέλυσε την ζωή αφού στην Λευκωσία έκλεισαν όλοι οι δρόμοι απ` όπου πέρασε η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου Πρωθυπουργού, στην οποία περιλαμβάνονταν και κομάντο με αυτόματα όπλα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Ακιντζί θυμίζοντας χθες στις δηλώσεις του με τον Γιλντίριμ, τον Ραούφ Ντενκτάς έβαλε περισσότερο λάδι στη φωτιά της εθνικιστικής έξαρσης. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και γράφει ότι ο Αναστασιάδης ανησυχεί για θερμό επεισόδιο.


Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) με τίτλο “Η ΤΔΒΚ δεν είναι χωρίς επιλογή” αναφέρεται στις δηλώσεις Ακιντζί – Γιλντιρίμ χθες μετά την συνάντησή τους και σημειώνει τις επικρίσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού προς την ε/κ πλευρά για την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα αλλά και την αναφορά του Τ/κ ηγέτη σε πιθανότητα νέων εντάσεων. Στο δεύτερο θέμα του πρωτοσέλιδου προβάλλεται η προεκλογική συγκέντρωση υπέρ του “ναι” για το δημοψήφισμα στην Τουρκία που πραγματοποιήθηκε χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία με κύριο ομιλητή τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, “κάθε ναι θα κάνει την ΤΔΒΚ ακόμα πιο δυνατή”.


Η “Χαβαντίς” (Είδηση) με τίτλο “Διορθώστε το λάθος” γράφει ότι αυτή ήταν η κοινή έκκληση των Ακιντζί και Γιλντιρίμ χθες στην ε/κ πλευρά και επισημαίνει ότι ο Τ/κ ηγέτης προειδοποίησε για λύση δύο κρατών, αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει, και πιθανή ένταση. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει σχετική φωτογραφία και γράφει ότι έγινε χθες στη Λευκωσία η προεκλογική συγκέντρωση για το “ναι” στο δημοψήφισμα. Αλλού αναφέρεται στη δίκη μεταξύ της συζύγου του Ασίλ Ναδίρ, ιδιοκτήτη της εφημερίδας Κίπρις και του ομώνυμου ομίλου ΜΜΕ, και της αδερφής του Ασίλ Ναδίρ, με την Νουρ Ναδίρ να δηλώνει για την Μπιλγκέ Νεβζάτ ότι “είναι σαν να μην υπάρχει για μένα” και πως αυτά που είχαν γραφτεί στη Χαβαντίς ότι συνέβαιναν όταν ο Ναδίρ ήταν στην Βρετανία ήταν λίγα.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) με τίτλο “Ζουν σε ετοιμόρροπο σπίτι” αναφέρεται σε ένα πλιθόχτιστο σπίτι το οποίο άρχισε να καταρρέει και οι δύο οικογένειες που μένουν σε αυτό δέχθηκαν εντολή να το εγκαταλείψουν, αλλά δεν έχουν που να πάνε. Αλλού γράφει ότι ο Ακιντζί δήλωσε χθες, στην κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Γιλντιρίμ, πως προϋπόθεση για τη λύση είναι η ισότητα, η ελευθερία και η ασφάλεια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός ζήτησε στη χθεσινή συγκέντρωση για το δημοψήφισμα στην Τουρκία να βγει το “ναι” από την Κύπρο.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) με τίτλο “Υπεράνω η ΤΔΒΚ” γράφει για τις αναφορές στο ψευδοκράτος που έγιναν από τους Ακιντζί και Γιλντιρίμ χθες στην κοινή διάσκεψη Τύπου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυτή τη φορά το ΚΕΕ είπε “ναι” στο δημοψήφισμα και αναφέρεται στην ομιλία δύο “υπουργών” στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση στην κατεχόμενη Λευκωσία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία. Αλλού γράφει ότι η εφημερίδα πραγματοποίησε έρευνα στα χωριά Καραβάς, Λάπηθο και Βασίλεια και διαπίστωσε ότι τα καφενεία είναι άδεια αλλά τα γραφεία στοιχημάτων ξεχειλίζουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top