ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Ειρήνης σε Ιωνά: Χρησιμοποιεί τις λέξεις «εμπιστευτική» και «απόρρητη» για λόγους τακτικής...

Επίθεση Ειρήνης σε Ιωνά: Χρησιμοποιεί τις λέξεις «εμπιστευτική» και «απόρρητη» για λόγους τακτικής...

Χαρακτηρίζει «εμπιστευτικές» και «απόρρητες» πληροφορίες που καλείται να δίνει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για λόγους τακτικής κι αποφυγής αποκάλυψης περαιτέρω στοιχείων σε άλλες υποθέσεις...

Αυτό καταλογίζει η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου στον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνά Νικολάου, σε γραπτή τοποθέτησή της που κοινοποιήθηκε την Τετάρτη (15/03). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έχουν παρεξηγήσει την έννοια της διαφάνειας» απαντά ο Ιωνάς στην Χαραλαμπίδου 

Η κ. Χαραλαμπίδου υποστηρίζει όταν ο Ιωνάς Νικολάου ερωτάται από βουλευτές για να δώσει στοιχεία σε σχέση με θέματα δημοσίου συμφέροντος, απαντά με επιστολές οι οποίες φέρουν την ένδειξη «εμπιστευτική» κι «απόρρητή». Οι πληροφορίες αυτές που καλείται να δώσει και εν τέλει δίνει, σύμφωνα πάντα με την κ. Χαραλαμπίδου, κάθε άλλο παρά απόρρητες ή εμπιστευτικές είναι. Υποστηρίζει ξεκάθαρα ότι ο Ιωνάς Νικολάου το πράττει αυτό, γνωρίζοντας πως η διαρροή των εν λόγω πληροφοριών από τη στιγμή που δεν είναι απόρρητες θα τον βάλουν σε θέση ισχύος. Επικαλείται, δηλαδή, αυτούς τους όρους για να αποφεύγει να δίδει μελλοντικά άλλες πληροφορίες. 
 
Χαρακτηριστικά σημειώνει η βουλευτής: «Υπενθυμίζω, ότι σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, όταν ζητήθηκε από τον υπουργό να καταθέσει δυο γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας, που αφορούσαν σε προαγωγές στην Αστυνομία, αρνήθηκε να το πράξει επικαλούμενος διαρροές από το Κοινοβούλιο, τη στιγμή που ο ίδιος ανέγνωσε μεγαλοφώνως ενώπιον δημοσιογράφων σε ανοιχτή συνεδρίαση, τις εν λόγω γνωματεύσεις. Τονίζεται ότι, κατ’ επανάληψη έχουν κατατεθεί γνωματεύσεις της ΝΥ σε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές όταν αυτό ζητήθηκε».
 
Για να ενισχύσει τις θέσεις της, επισυνάπτει δυο απαντητικές επιστολές του υπουργού προς το πρόσωπό της (05/07/2016 και 03/10/2016) που αστόχως, βάσει πάντα των λεγομένων της, χαρακτηρίζονται αντίστοιχα ως «απόρρητη» και «εμπιστευτική». 
 
Επισυνάπτει, μάλιστα, επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη στις 3 Μαρτίου του 2017, μέσω της οποίας επισημαίνεται στον τελευταίο το εν λόγω φαινόμενο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top