ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Προθεσμία 15 ημερών για επίλυση των προβλημάτων τους δίνουν οι ναυαγοσώστες

ΛΕΜΕΣΟΣ: Προθεσμία 15 ημερών για επίλυση των προβλημάτων τους δίνουν οι ναυαγοσώστες

Οι αρμόδιοι δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο για επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους ναυαγοσώστες και που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές λουομένων, διαμηνύουν οι ναυαγοσώστες, που σε Γενική Συνέλευση τους το απόγευμα, στη Λεμεσό, αποφάσισαν όπως αποστείλουν αύριο νέα επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, δίνοντας δεκαπενθήμερη προειδοποίηση πριν τη λήψη των οποιονδήποτε μέτρων.

Τα προβλήματα παραμένουν και ενόψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου είχαμε αποστείλει, τον Φεβρουάριο, επιστολή προς τους αρμοδίους, χωρίς καμία ανταπόκριση, ανέφερε ο ΓΓ της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, Γιώργος Κωνσταντίνου, διαμηνύοντας πως "πρώτιστο είναι η ζωή των λουομένων αλλά την ευθύνη για τις ζωές αυτές την έχουν άλλοι αυτή τη στιγμή και τους καλούμε να ευαισθητοποιηθούν και να φροντίσουν ώστε να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα και να λυθούν αυτά τα σοβαρά προβλήματα".
 
Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αφορούν το ωράριο απασχόλησης, την υποστελέχωση, τους ακατάλληλους πύργους και τον ελλιπή  ή πεπαλαιωμένο εξοπλισμό διάσωσης, προβλήματα τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια των λουομένων μας, τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου.
 
Είναι αδιανόητο, ανέφερε, οι ναυαγοσώστες να καλούνται να εργαστούν δεκάωρα, "γιατί εξήντα ώρες την εβδομάδα είναι πάρα πολλές για τον οποιονδήποτε να μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες συνθήκες και να έχει την ευθύνη της διάσωσης ανθρώπινων ζωών".
 
"Οι ναυαγοσώστες έχουν φτάσει στα όρια τους πλέον και είναι αδύνατον να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση που υπήρχε πέρσι", είπε ο ΓΓ της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και κάλεσε τους αρμόδιους να αναλογιστούν πως "μιλούμε για τις ζωές των συμπολιτών μας αλλά και των τουριστών, που είναι και ο αιμοδότης της κυπριακής οικονομίας".
 
Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με τον k. Κωνσταντίνου, αποφάσισε όπως αποσταλεί αύριο σχετική επιστολή στα αρμόδια υπουργεία και δοθεί προθεσμία 15 ημερών για να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις προς επίλυση των προβλημάτων, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα πως " σε διαφορετική περίπτωση δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε στη λήψη δυναμικών μέτρων".
 
Εξέφρασε, τέλος, τη λύπη του για το γεγονός, όπως είπε, πως σήμερα οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στη δύσκολη θέση να εξαγγέλλουν μέτρα "για να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές".

 

Από ΚΥΠΕ
  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top