ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Λιλλήκας:« Αλλαγή νοοτροπίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Γ. Λιλλήκας:« Αλλαγή νοοτροπίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Αλλαγή νοοτροπίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και διεκδικητικότητα στις συνομιλίες, ζήτησε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, αναφέροντας ότι η υποχωρητική πολιτική που ακολουθεί καλλιεργεί την αδιαλλαξία της Άγκυρας

Σε δήλωση μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ο κυπριακός Ελληνισμός όπως και ολόκληρος ο Ελληνισμός, γιορτάζει σήμερα τη λαμπρή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, η οποία αποτελεί παράδειγμα όχι μόνο για τον Ελληνισμό, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα που συνεχίζει να πιστεύει στα ιδανικά και τα ιδεώδη της ελευθερίας και της δημοκρατίας. 

Πρόσθεσε ότι το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης είναι μήνυμα αγωνιστικότητας, και ότι μπορεί να είμαστε μικρός σε μέγεθος λαός και να μην μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε, μπορούμε όμως να κάνουμε αυτό που οφείλουμε.

“Αυτό που οφείλουμε ως Κυπριακός Ελληνισμός είναι να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, στο δίκαιο του αγώνα μας και να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας”, συνέχισε προσθέτοντας ότι προέβη στην επισήμανση επειδή διαπίστωσε ότι έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας.

“Για να πετύχουμε την απελευθέρωση θα πρέπει, μέσα από τη λύση του Κυπριακού, να διασφαλίσουμε ότι θα ανατρέπονται τα δεδομένα που δημιούργησε η εισβολή και η κατοχή”, είπε ακολούθως και ανέφερε ότι “είναι αδιανόητη μια λύση η οποία θα εδράζεται στα δεδομένα της εισβολής και της κατοχής και θα τα νομιμοποιεί”.

Αυτή είναι η υποχρέωση που έχει όλη η πολιτική ηγεσία και πρώτιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που διαχειρίζεται το Κυπριακό, σημείωσε.

Περαιτέρω είπε πως “βρισκόμαστε σε μια φάση, που καλλιεργούνται και πάλι προσδοκίες για επανέναρξη των συνομιλιών και είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι συνομιλίες θα αρχίσουν υπό την απειλή των κανονιοφόρων της Τουρκίας “.

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, οι απειλές που εκτόξευσε χθες το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είναι συνέχεια των απαράδεκτων και ακραίων απαιτήσεων που κατέθεσε ο κ. Τσαβούσογλου και στη Γενεύη και στο άρθρο του σε αμερικανική εφημερίδα πριν από μερικές ημέρες.

“Υπό αυτούς τους όρους και εκβιασμούς δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική και ουσιαστική διαπραγμάτευση για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού” συνέχισε προσθέτοντας ότι “κανένας λαός δεν διαπραγματεύεται το μέλλον του υπό απειλές και εκβιασμούς”,

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας είπε επίσης ότι η υποχωρητικότητα της δικής μας πλευράς και το μήνυμα που εκπέμπει ότι υποχωρεί με τον πρώτο εκβιασμό δυστυχώς καλλιεργεί την αδιαλλαξία της Άγκυρας, η οποία αναβαθμίζει ολοένα και περισσότερο τις απαιτήσεις της.

“Θα δούμε στη συνέχεια ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να εκβιάσει και τις ίδιες τις συνομιλίες. Η χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ουσιαστικά θέτει ως όρο την αναστολή των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ για να μπορέσουν να συνεχίσουν οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού” ανέφερε.

Τέλος ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “ο Πρόεδρος θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει νοοτροπία και κουλτούρα και να κατέλθει στις συνομιλίες οι οποίες είναι απαραίτητες με διεκδικητικότητα και με προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου, διεκδικώντας την απελευθέρωση της χώρας μας και όχι την κατάλυση του κράτους μας”.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top