ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Ξάνθου:« Η Κυπριακή Δημοκρατία να αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργεί η Άγκυρα»

Έφη Ξάνθου:« Η Κυπριακή Δημοκρατία να αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργεί η Άγκυρα»

Περιορισμένες οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών πριν το τουρκικό δημοψήφισμα, δήλωσε η Αντιπρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Έφη Ξάνθου, προσθέτοντας ότι οι απειλές Ερντογάν προς την ΕΕ παρέχουν στην Κυπριακή Δημοκρατία την ευκαιρία να αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργεί η Άγκυρα στο Κυπριακό και στην περιοχή.

Σε δήλωση μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, η κ. Ξάνθου ευχήθηκε χρόνια πολλά για την Ημέρα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δούμε καλύτερες ημέρες ως Ελληνισμός και ως κυπριακός λαός.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο Κυπριακό, η κ. Ξάνθου εξέφρασε μεγάλη δυσπιστία για την προοπτική επανέναρξης της διαδικασίας διαπραγματεύσεων πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία για το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

“Ήδη πέρα από τις απειλές σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά και γενικότερα σε σχέση με τις προθέσεις του Τούρκου Προέδρου για την περίοδο μετά τη λύση, υπάρχουν και οι απειλές προς την ΕΕ για μετά το δημοψήφισμα και την πολιτική ενίσχυση που ευελπιστεί να έχει ο Πρόεδρος της Τουρκίας”, είπε προσθέτοντας ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι “πλέον τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και πρέπει πολύ έντονα να μείνουμε σταθεροί στις κόκκινες γραμμές μας”.

“Πρέπει κάποια πράγματα να ξεκαθαριστούν”, ανέφερε και υπενθυμίζοντας ότι “δεν είμαστε εμείς που φύγαμε από το τραπέζι των συνομιλιών” εξέφρασε την άποψη ότι “πρέπει να σταματήσει η πάγια πολιτική της υποχώρησης για να παίξουμε το καλό παιδί”.

Περαιτέρω διατύπωσε τη θέση ότι “τώρα είναι η ευκαιρία να αναδείξουμε τα προβλήματα που προκαλεί η Τουρκία έμμεσα και άμεσα όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού και επιτέλους να αλλάξουν οι συνθήκες και ο τρόπος με τον οποίο τη μεταχειρίζονται οι εταίροι μας στην ΕΕ”.

“Υπάρχουν ελπίδες επειδή δεν μπορεί οποιοσδήποτε διεθνής οργανισμός να θεωρεί την Τουρκία εταίρο και έμπιστο εκπρόσωπο του στην περιοχή, όσο σημαντική και να είναι η γεωστρατηγική και γεωπολιτική της θέση” είπε καταλήγοντας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top