ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΕΟ: «Τα κριτήρια για το πασχαλινό επίδομα αποκλείουν την πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων»

ΠΕΟ: «Τα κριτήρια για το πασχαλινό επίδομα αποκλείουν την πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων»

Τα κριτήρια για την παραχώρηση του πασχαλινού επιδόματος στους συνταξιούχους για ακόμα ένα χρόνο έχουν αποφασιστεί με τέτοιο τρόπο έτσι που ουσιαστικά να αποκλείουν τη μεγάλη πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων και ειδικότερα των συνταξιούχων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με την ΠΕΟ.

Σε ανακοίνωση η συντεχνία αναφέρει πως η κυβέρνηση συνεχίζει την «ανάλγητη πολιτική της σκληρής λιτότητας σε βάρος των ατόμων που ζουν με χαμηλά εισοδήματα», προσθέτοντας πως «για τη κυβέρνηση έννοιες όπως η δίκαιη κατανομή του πλούτου και ο επιμερισμός των αποτελεσμάτων της ανάπτυξης με τρόπο δίκαιο και ισορροπημένο είναι μακριά από τη φιλοσοφία και πρακτική τους»

Με βάση τα στοιχεία το 2016, που επικαλείται η ΠΕΟ, 34.500 περίπου χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν κριθεί από το σχέδιο στήριξης των εισοδημάτων των συνταξιούχων ότι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και λαμβάνουν τη μικρή επιταγή. Από αυτούς μόνο 15.000 με βάση τις δηλώσεις της κυβέρνησης θα λάβουν το πασχαλινό επίδομα, ωστόσο η ΠΕΟ εκτιμά ότι θα είναι ακόμα πιο λίγοι αφού, όπως εξηγεί, πέρσι με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια μόνο 14.000 περίπου συνταξιούχοι έλαβαν πασχαλινό επίδομα.

«Ουσιαστικά το πασχαλινό επίδομα θα λάβουν μόνο 4 στους 10 χαμηλοσυνταξιούχους. Οι πιο φτωχοί από τους φτωχούς» όπως αναφέρει.

Η ΠΕΟ απαιτεί από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση της και να αναθεωρήσει τα κριτήρια που έχουν αποφασιστεί με τρόπο που να επαναφερθεί το πασχαλινό επίδομα στη προηγούμενη του μορφή, πριν την αλλαγή των κριτηρίων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top