ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Τ/κ ηγέτης ενημέρωσε τα πολιτικά κόμματα για την επανάληψη των συνομιλιών

O Τ/κ ηγέτης ενημέρωσε τα πολιτικά κόμματα για την επανάληψη των συνομιλιών

Tα πολιτικά κόμματα ενημέρωσε στα κατεχόμενα ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για την επανάληψη του διαλόγου.

Μετά την ενημέρωση οι αρχηγοί των κομμάτων, προέβησαν σε δηλώσεις. Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο ΓΓ του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ντουρσούν Ογκούζ, είπε πως αναμένεται η ε/κ πλευρά να επιδείξει εποικοδομητική στάση, κατά την έκφρασή του, προσθέτοντας πως "οι προετοιμασίες για τις εκλογές και οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες δημιουργούν δυσκολίες".

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχουρμάν, είπε πως έγινε αξιολόγηση της κατάστασης και ότι ο "πρωθυπουργός" δεν παρέστη ούτε στην ενημέρωση αυτή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τ/κ ηγέτης χαρακτήρισε σημαντικούς τους επόμενους δύομιση μήνες λέγοντας πως συμφωνεί ότι οι έρευνες στην ΑΟΖ τον Ιούλιο ίσως προκαλέσουν ένταση.

Κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να σκεφτεί το μέλλον και την λύση "αντί τις εκλογές" και ότι είναι δυνατό να εξευρεθεί συμφωνία τους επόμενους μήνες. Διαφορετικά , πρόσθεσε, τα ρίσκα και για τις δύο πλευρές θα είναι αρνητικά.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς, είπε πως δεν τρέφει ελπίδες για λύση γιατί η ε/κ πλευρά βλέπει τους Τ/κ ως μειονότητα και θεωρεί ότι είναι  ιδιοκτήτης στο νησί, κατά την έκφρασή του. 

Πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατό να υπάρξει ομοφωνία στη βάση της "ισότητας" με αυτή τη στάση και ότι θα ζητήσει να γίνει δημοψήφισμα στην τ/κ πλευρά για να αποφανθεί αν επιθυμεί να συνεχιστεί η αβεβαιότητα.

Από το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρός του Τζεμάλ Οζγιγίτ, είπε πως χάθηκαν δύο μήνες λόγω του ενωτικού δημοψηφίσματος και ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Ανέφερε πως οι συνομιλίες σταμάτησαν όχι λόγω του δημοψηφίσματος στην Τουρκία και πρόσθεσε πως το κόμμα του στηρίζει τους χειρισμούς του Ακιντζί.

Κάλεσε ακόμη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να σταματήσει να σκέφτεται τις εκλογές, όπως είπε, και να τηρήσει εποικοδομητική στάση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top