ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν κλείνει το κοινωνικό του παντοπωλείο ο Δήμος Λεμεσού - Διαψεύδονται δημοσιεύματα

Δεν κλείνει το κοινωνικό του παντοπωλείο ο Δήμος Λεμεσού - Διαψεύδονται δημοσιεύματα

Δεν ευσταθούν δημοσιεύματα σε ΜΜΕ περί επικείμενου τερματισμού λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού, αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, δημοτική σύμβουλος Αθηνά Σπύρου.

Σε ανακοίνωσή της, η κ. Σπύρου σημειώνει πως το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού συνεχίζει κανονικά να επιτελεί το έργο του προς τους άπορους συνανθρώπους μας και διερωτάται πώς προέκυψε το θέμα που αναπαράγεται από ΜΜΕ, "με αποτέλεσμα να αναστατώνονται ευαίσθητες και επηρεαζόμενες ομάδες συμπολιτών μας την Αγία Εβδομάδα".
 
Την ίδια ώρα, ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει πως τα πασχαλινά πακέτα βοήθειας που δίνονται σε δυσπραγούντες συμπολίτες μας, με εισήγηση της Αθηνάς Σπύρου, φέτος έχουν ενισχυθεί και παραδοθεί εγκαίρως στους δικαιούχους.

 
Στόχος, αναφέρεται,  του Δήμου και της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, είναι να μην στερηθεί κανένας πολίτης το πασχαλινό τραπέζι και τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Η παράδοση των πασχαλινών πακέτων έγινε σε όλους όσοι ζήτησαν βοήθεια από τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού, ενώ ταυτόχρονα καλύφθηκαν πλήρως πολλά έκτακτα περιστατικά που έχρηζαν άμεσης βοήθειας.  
 
Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και ολόχρονα, "όχι μόνο με την παραχώρηση πακέτων βοηθείας, αλλά και με σχεδιασμό νέων θεσμικών αλλαγών, όπως για παράδειγμα, μελέτη και λειτουργία ιατρείου ημέρας, ανακαίνιση και νέες χρήσεις του χώρου όπου στεγάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες, δημιουργία στέγης ημέρας για άστεγους, αλλά και ενίσχυση του προγράμματος απογευματινής απασχόλησης εφήβων", προστίθεται.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλους οργανωμένους φορείς που προσφέρουν κοινωνικό έργο, όπως είναι οι κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικοί φορείς, αλλά και ειδικότερα η Μητρόπολη Λεμεσού.  
 
Στόχος είναι να αναπτυχθούν κοινές δράσεις για καλύτερη υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας

Silia Kapsis: «Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών, δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε καν μετά την Eurovision»



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top