ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Λιλλήκας κάλεσε τα κόμματα για το ΓεΣΥ «Να πάψουν να φλερτάρουν με οικονομικά συμφέροντα εταιρειών»

Ο Γ. Λιλλήκας κάλεσε τα κόμματα για το ΓεΣΥ «Να πάψουν να φλερτάρουν με οικονομικά συμφέροντα εταιρειών»

Έκκληση προς τα πολιτικά κόμματα “να πάψουν να φλερτάρουν με οικονομικά συμφέροντα εταιρειών και να εγκαταλείψουν τις όποιες σκέψεις για ενδιάμεσο Γενικό Σχέδιο Υγείας, για μεταβατικές περιόδους ή για μεικτά συστήματα που ουσιαστικά οδηγούν σε ενταφιασμό της δημιουργίας του ΓεΣΥ”, απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι οι δηλώσεις της Τετάρτης του Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη, «δείχνουν την απογοήτευση και την αγανάκτηση του για τη στάση κάποιων πολιτικών κομμάτων και οργανωμένων συνόλων αναφορικά με την προώθηση και υλοποίηση του ΓεΣΥ».

Ως εκ τούτου, κάλεσε τον Υπουργό Υγείας, “να παραμείνει σταθερός και να επιμένει μέχρι τέλους στην προώθηση του ΓεΣΥ” το οποίο ο κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε ως «το δεύτερο εθνικό πρόβλημα μετά το Κυπριακό».
 
«Τουλάχιστον για μας ως Συμμαχία Πολιτών το θεωρούμε ύψιστης σημασίας», είπε ο κ. Λιλλήκας και κάλεσε τα κόμματα «να πάψουν να φλερτάρουν με οικονομικά συμφέροντα εταιρειών και να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την παροχή υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών και περίθαλψης στους κύπριους πολίτες».

Οπως είπε ο κ. Λιλλήκας, “καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επανέλθουν στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και να εγκαταλείψουν τις όποιες σκέψεις για ενδιάμεσο ΓεΣΥ, για μεταβατικές περιόδους ή για μεικτά συστήματα που ουσιαστικά οδηγούν σε ενταφιασμό της δημιουργίας του ΓεΣΥ”.

“Για εμάς είναι εγκληματικό η Κύπρος να παραμένει η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν προσφέρει στους πολίτες της ΓεΣΥ. Είναι υποχρέωση της πολιτείας και των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στους πολίτες”, είπε, καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top