ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΑΓ. ΝΑΠΑΣ: «Πρόσφεραν 100 χιλιάδες ευρώ στον πατέρα μου για να κλείσω το στόμα μου»

ΦΟΝΙΚΟ ΑΓ. ΝΑΠΑΣ: «Πρόσφεραν 100 χιλιάδες ευρώ στον πατέρα μου για να κλείσω το στόμα μου»

Το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ πρόσφεραν στον πατέρα του βασικότερου μάρτυρα κατηγόριας, Χαράλαμπου Ανδρέου. Αυτό αποκάλυψε τη Δευτέρα 08/05 ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο ίδιος ο μάρτυρας κατηγορίας κατα την αντεξέταση του για το φονικό της Αγίας Νάπας.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Κατά την διαδικασία της αντεξέτασης του Πάμπου Ανδρέου από τον Νίκο Δημητρίου, δικηγόρο του δευτέρου κατηγορούμενου, Παναγιώτη Πένταυκα, ο μάρτυρας προέβη σε μια μεγάλη αποκάλυψη.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν δέχθηκε απειλές για τη ζωή του μετά και τις καταθέσεις του, ανέφερε: «Το μόνο που έγινε ήταν όταν ήμουν στα κρατητήρια της Λακατάμιας. Προσέγγισαν τον πατέρα μου και του έκαναν προσφορά 100 χιλιάδων ευρώ για να κλείσω το στόμα μου και να μην μιλήσω».

Μάλιστα με έντονο ύφος  ο Ανδρέου συνέχισε λέγοντας πως «το πρόσωπο που έκανε την προσφορά αυτή είχε πει στον πατέρα μου ότι θα μας παρείχε τα πάντα, όπως ασφάλεια, αλλά και δικηγόρο για να μην καταδικαστώ». Οι γονείς μου του απάντησαν πως το γιο μας δεν τον πουλούμε για 100 χιλιάδες ευρώ. Αν είναι ένοχος να πληρώσει γι’ αυτό που έκανε» είπε ο Ανδρέου. 

Εκείνη την στιγμή επικράτησε απολυτή ησυχία με τον Ανδρέου να συνεχίζει.

«Άλλη μια περίπτωση είναι όταν ήμασταν στο δικαστήριο και ο πατέρας μου δέχθηκε τηλέφωνο από δικηγόρο για να μας αναλάβει. Το συγκεκριμένο πρόσωπο που “έπιασε“ τον πατέρα μου είναι μέσα στην αίθουσα» τόνισε ο Πάμπος Ανδρέου.

Αφού πρώρα ρώτησε την Προέδρο του Κακουργιοδικείου αν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα και πήρε την άδεια, ανέφερε πως πρόκειται για τον δικηγόρο Χριστόφορο Δημητρίου (γιο του Νίκου Δημητρίου, συνήγορο υπεράσπισης του Πένταυκα).

Η αντεξέταση του Πάμπου Ανδρέου συνεχίστηκε σε ό,τι αφορά το δεύτερο καλάσνικοφ που του έδωσε ο Μπένης πριν από τους φόνους και ο Πάμπος το είχε κρύψει σε αποθήκη φίλου του.

Επίσης ο δικηγόρος του Πένταυκα, Νίκος Δημητρίου, υπέβαλε στον μάρτυρα πως την ημέρα της εκτέλεσης στον χώρο στάθμευσης του εστιατόριού «The Stone Garden» υπήρχε και τρίτο πρόσωπο, το οποίο μάλιστα κρατούσε κινεζικό καλάσνικοφ.

Ο 33χρονος αρνήθηκε το γεγονός ότι υπήρχε και τρίτος εκτελεστής, επισημαίνοντας πως αυτός είχε πάει τους εκτελεστές στο μέρος και αυτός ήταν που παρέλαβε τον Burelli μετά τον φόνους.

Θυμίζουμε πως για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί ήδη ο Μάριος Χριστοδούλου («Μπένης»), η Σοφία Γρηγορίου, η Σωτήρα Νεοφύτου και ο Χαράλαμπος Ανδρέου. Να σημειώσουμε πως οι δυο κοπέλες έχουν ήδη αποφυλακιστεί,, αφού κρίθηκε ότι ο βαθμός εμπλοκής τους ήταν πολύ μικρός και ότι η συνέργειά τους ήταν εν αγνοία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΦΟΝΙΚΟ ΑΓ. ΝΑΠΑΣ: «Οι ανακριτές που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα σου υπέβαλαν να εμπλέξεις τον Πένταυκα»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top