ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις αγαστές διμερείς σχέσεις επαναβεβαίωσαν Πρόεδρος Βουλής - Πρόεδρος Σ. Συμβουλίου του Ομάν

Τις αγαστές διμερείς σχέσεις επαναβεβαίωσαν Πρόεδρος Βουλής - Πρόεδρος Σ. Συμβουλίου του Ομάν

Το πλοίο "Αλ - Σαλάμ", που δώρισε το Σουλτανάτο του Ομάν στην Κυπριακή Δημοκρατία και το οποίο μετονομάστηκε σε "Αλάσια", επισκέφθηκαν απόψε, στο λιμάνι Λεμεσού, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης και ο Πρόεδρος και βουλευτές του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Σουλτανάτου του Ομάν.

 
Οι δυο επαναβεβαίωσαν τις αγαστές σχέσεις των δυο χωρών, ενώ την ίδια ώρα ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση συνεδρίου στη Λευκωσία, στις 23 Μαΐου, το οποίο θα ασχοληθεί με τις επενδυτικές προοπτικές που υπάρχουν μεταξύ των δυο χωρών.
 
Σε δηλώσεις του, ο κ.Συλλούρης εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για το δώρο του Σουλτάνου του Ομάν, αλλά και τη στήριξη που προσφέρει και σε άλλους τομείς, "όπως σε θέματα υγείας και πολιτισμού".
 
Αυτό το πλοίο, συνέχισε, συμβολίζει τη συνέχιση της συνεργασίας μας  "και υποσχόμαστε πως θα εργαστούμε για την ενίσχυση αυτής της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών".

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του  Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Σουλτανάτου του Ομάν, Σεΐχης Shakin Khalid Hilal Al Meaawali, υπέδειξε πως η προηγούμενη ονομασία του πλοίου "Αλ-Σαλάμ", σημαίνει ειρήνη και διαμήνυσε πως αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνει το Ομάν και ο Σουλτάνος του, "ο οποίος είναι ένας άνθρωπος της ειρήνης".
 
Η ονομασία του πλοίου στέλνει όχι μόνο μήνυμα ειρήνης μεταξύ των δυο Κυβερνήσεων και των λαών Κύπρου και Ομάν, αλλά και μήνυμα φιλίας και συνεργασίας μέσα από τα χρόνια που έρχονται, συμπλήρωσε.
 
Νωρίτερα η αντιπροσωπεία από το Ομάν συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λεμεσού και ξεναγήθηκε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο τζαμί, στο παλιό λιμάνι και τη μαρίνα Λεμεσού.
 
Όπως είπε ο Σεΐχης Shakin Khalid Hilal Al Meaawali, έχει επισκεφθεί ξανά τη Λεμεσό πριν πέντε χρόνια και έχει εκπλαγεί από την ανάπτυξη της, ενώ σημείωσε το πόσο όμορφη είναι η πόλη, οι άνθρωποι αλλά και οι παραλίες της.
 
Εξέφρασε, τέλος, την άποψη πως η μεγάλη ανάπτυξη που γνωρίζει η πόλη είναι αξιοθαύμαστη και τη βεβαιότητα του πως, μέσα από τις προσπάθειες δημοτικών και κρατικών αρχών, αυτή η ανάπτυξη θα συνεχιστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top