ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών: « Απαράδεκτη και προσβλητική η στάση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού απέναντι στους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς»

Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών: « Απαράδεκτη και προσβλητική η στάση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού απέναντι στους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς»

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών κακίζει «την απαράδεκτη και προσβλητική», όπως αναφέρει, «στάση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, απέναντι στους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς και σκόπιμα αγνοεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτών έχει ήδη 30 μήνες αθροιστικής υπηρεσίας».

Ανακοίνωση, εξέδωσε σήμερα η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, αναφορικά με τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας κακίζοντας  το γεγονός ότι «η κυβέρνηση ήταν για ακόμη μια φορά παντελώς απροετοίμαστη με προχειροδουλειές, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλιστεί αυτή η ομάδα των εκπαιδευτικών με 30 μήνες υπηρεσία στην εκπαίδευση».
 
Προσθέτει ότι «για ακόμη μια φορά αδυνατεί το Υπουργείο Παιδείας να απαντήσει και να τοποθετηθεί ξεκάθαρα επί του συγκεκριμένου θέματος».
 
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί «τα πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση να εφαρμόσουν το αυτονόητο και να εξασφαλίσουν όλους όσοι έχουν συμπληρώσει 30 μήνες αθροιστικής υπηρεσίας, αλλά και όλους όσοι θα συμπληρώνουν 30 μήνες υπηρεσίας στο άμεσο μέλλον».
 
Προς υποστήριξη της θέσης της η Προοδευτική Κίνηση αναφέρει ότι «η εμπειρία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα του αποτελεσματικού και ικανού εκπαιδευτικού».

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζει ικανοποίηση «για τη στάση της πλειοψηφίας των κομμάτων στη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής υπέρ της διασφάλισης αυτής της ομάδας συναδέλφων (30 μήνες υπηρεσίας) μέσα από το καθεστώς του αορίστου χρόνου των εκπαιδευτικών».
Χαιρετίζει εξάλλου και συμφωνεί «με την πρόταση του ΑΚΕΛ για αναστολή ενός έτους όλων των διαδικασιών που αφορούν το Νέο Σχέδιο Διορισμών στην Εκπαίδευση, μέχρι να ξεκαθαρίσει εντελώς το σκηνικό με τους εκπαιδευτικούς που συμπληρώνουν 30 μήνες υπηρεσίας».

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζει επίσης και ικανοποίηση για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, «έστω και αόριστη και γενική», όπως αναφέρει, «για εξαίρεση των εκτάκτων εκπαιδευτικών με 30 μήνες υπηρεσίας στην εκπαίδευση από το Νέο Σχέδιο Διορισμού Εκπαιδευτικών».

Διαβεβαιώνει «όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά ιδιαίτερα τις μερικές εκατοντάδες συμβασιούχων και αντικαταστατών, ότι θα εξακολουθήσουμε να συνδικαλιζόμαστε με σταθερές θέσεις, αρχές και αξίες και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τους συμπεριφέρεται με απαξίωση και προσβλητικά».
 
Καταλήγοντας δηλώνει «με βεβαιότητα, ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο που είχαμε θέσει πριν δύο χρόνια, τη διασφάλιση όλων των εκπαιδευτικών με υπηρεσία».

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Στην απόφαση για τη μη άσκηση ποινικής δίωξης στον Μιχάλη Κατσουνωτού προχώρησε η Νομική Υπηρεσία, προκαλώντας την αντίδραση Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top