ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Ακύρωσε διάταγμα παγοποίησης των λογαριασμών του Αλίγιεφ! - 27 εκατομμύρια ευρώ

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Ακύρωσε διάταγμα παγοποίησης των λογαριασμών του Αλίγιεφ! - 27 εκατομμύρια ευρώ

Σε ακύρωση του διατάγματος παγοποίησης των τραπεζικών λογαριασμών του Rakhat Aliyev, της συζύγου του και των παιδιών του, προχώρησε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Να σημειωθεί ότι ο Rakhat Aliyev δολοφονήθηκε στην Αυστρία πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ενώπιον του Δικαστηρίου αλλά και των αρμοδίων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τέθηκαν από τους Κύπριους αλλά και από τους Αυστριακούς δικηγόρους του, σωρεία αποφάσεων Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων μεταξύ άλλων της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Μάλτας κ.α. Σ΄  αυτές φαίνεται ότι ο πρώην πεθερός του δολοφονηθέντος, δια βίου πρόεδρος του Καζακστάν, καταδίωκε τον ίδιο και την οικογένεια του συνεπεία του χωρισμού του με την κόρη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Πλεκτάνη σε βάρος του Αλίεφ και του Συνεργατισμού

Κατατέθηκαν επίσης σωρεία εγγράφων Αρχών Ευρωπαϊκών Χωρών που αποδείκνυαν ότι ο Rakhat Aliyev ήταν καταδιωκόμενο πρόσωπο και ότι τα κίνητρα των Καζακικών Αρχών ήταν πολιτικά και αλλότρια.

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος του Καζακστάν φαίνεται ότι επειδή απέτυχε να τεκμηριώσει οποιανδήποτε καταγγελία του εναντίον του πρώην γαμπρού του σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, ως ύστατη λύση αποτάθηκε και στην Κύπρο. Παρά ταύτα όταν οι Αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ζητούσαν κατ΄ επανάληψη στοιχεία από τις Καζακικές Αρχές για να στηρίξουν το αίτημα τους, αλλά και να αντικρούσουν τα πορίσματα και τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, οι Καζακικές Αρχές δεν ανταποκρίνονταν και απέτυχαν να προσκομίσουν στην Κυπριακή Δημοκρατία οποιαδήποτε στοιχεία που να τεκμηριώνουν το αίτημα τους.

Ως εκ τούτου η Κυπριακή Δημοκρατία δια μέσου του Γενικού Εισαγγελέα, προστατεύοντας πάνω από όλα το συμφέρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, αλλά και του τραπεζικού μας συστήματος από αστήρικτες κατηγορίες, δεν υποστήριξαν περαιτέρω το αίτημα των Καζακικών αρχών με αποτέλεσμα το Διάταγμα να ακυρωθεί.

Το θέμα δημοσιοποιήθηκε στην Κύπρο από διάφροα Μ.Μ.Ε., ενώ υπήρξε περίπτωση που υϊοθετήθηκαν και οι θέσεις των αρχών του Καζακστάν. Θυμίζουμε εδώ ότι το ThemaOnline από την πρώτη στιγμή ανέδειξε την υπόθεση με τις σωστές διαστάσεις, αποκαλύπτοντας και έγγραφα που αποδείκυαν πως οι αρχές του Καζακστάν προέβαλλαν αβάσιμα επιχειρήματα και ότι τίποτα από όσα καταλόγιζαν στον Αλίγεφ δεν έστεκαν. 

Τον Rakhat Aliyev και την οικογένεια του εκπροσωπούσαν τα δικηγορικά γραφεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΠΕ στη Λάρνακα, δια των Αντώνη Δημητρίου, Χριστίνας Χριστοφή, Χαράς Αλεξάνδρου και Ραφαέλλας Καραμανή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top