ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλούρης: «Οι Κυπρο-ισραηλινές σχέσεις χρήσιμες για Ισραήλ και Παλαιστίνη»

Συλλούρης: «Οι Κυπρο-ισραηλινές σχέσεις χρήσιμες για Ισραήλ και Παλαιστίνη»

Οι σχέσεις της Κύπρου με το Ισραήλ δεν επηρεάζουν τις παραδοσιακές ιστορικές και πολιτικές σχέσεις του νησιού με την Παλαιστίνη, αλλά, αντίθετα, είναι χρήσιμες για να επιλύσουν προβλήματα που υφίστανται μεταξύ τους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, μετά από συνάντηση που είχε την Κυριακή 21/5 με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Rami Hamdallah.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής έγινε δεκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών Riad Malki.
 
«Έχουμε ανακεφαλαιώσει όσα έχουμε συζητήσει, χθες και σήμερα. Καταλήγουμε στο ότι οι ιστορικές και πολιτικές σχέσεις Κύπρου και Παλαιστινίων πρέπει να μεταφραστούν σε πρακτικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς και αυτό μπορεί να γίνει με συγκεκριμένο πρόγραμμα» δήλωσε ο Δημήτρης Συλλούρης μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Rami Hamdallah.
 
Πρόσθεσε ότι αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών πριν το τέλος του έτους, η οποία, όπως σημείωσε, «θα δώσει ώθηση σε περαιτέρω συνεργασίες και δράσεις, καθώς επίσης (και σε) αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς στην ΕΕ κι εκείνοι στον αραβικό κόσμο».
 
«Εξήγησα ότι οι σχέσεις μας με το Ισραήλ όπως αναβαθμίζονται, όχι μόνο δεν επηρεάζουν τις παραδοσιακές μας σχέσεις, αλλά αντίθετα είναι χρήσιμες για να λύσουν και προβλήματα μεταξύ τους» επεσήμανε ο κ. Συλλούρης.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψή του θα φέρει θετικά αποτελέσματα.
 
Μετά τις συναντήσεις, ο κ. Συλλούρης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, που βρίσκεται στο χώρο του ομώνυμου μουσείου, στη Ραμάλα.
 
Ακολούθησε συνάντηση με την Hanan Ashrawi, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Εκπρόσωπο Πολιτισμού και Πληροφοριών της PLO, με την οποία συζήτησαν πέραν του παλαιστινιακού προβλήματος, θέματα που αφορούν τις διμερείς κοινοβουλευτικές σχέσεις.
 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top