ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον των διαπραγματεύσεων», γράφει η Γενί Ντουζέν

«Κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον των διαπραγματεύσεων», γράφει η Γενί Ντουζέν

Για κρίσιμη εβδομάδα στο Κυπριακό γράφει η Γενί Ντουζέν που επικαλείται διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες εάν αυτή την εβδομάδα δεν υπάρξει απόφαση για συνέχιση της Διεθνούς Διάσκεψης πηγαίνοντας στην Γενεύη, υπάρχει ανησυχία ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να καταρρεύσουν.

 Η δημοσιογράφος Εσρά Αϊγκίν γράφει ότι «πρώτη φορά τα ΗΕ έθεσαν με σοβαρό τρόπο το θέμα ότι η κυπριακή διαδικασία μπορεί να εγκαταλειφθεί. Επικαλούμενη διπλωματική πηγή πολύ κοντά στις συνομιλίες, η Αϊγκίν προσθέτει ότι υπάρχει επιφύλαξη κατά πόσο οι πλευρές αυτή την εβδομάδα θα μπορέσουν να καταλήξουν σε ομοφωνία στο θέμα της μετάβασης στη Γενεύη. Η ίδια πηγή ανέφερε, συνεχίζει το δημοσίευμα, ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας «θα είναι πολύ πιο δύσκολο από δω και στο εξής για τους Κύπριους».
 
Αναφέροντας τις προτάσεις των δύο πλευρών για την διαδικασία προς μία Γενεύη, η Αϊγκίν γράφει ότι τα ΗΕ από την περασμένη εβδομάδα προσπαθούν να εντατικά να καθορίσουν τον χάρτη που θα ακολουθηθεί για την Γενεύη και προσθέτει ότι μετά την επιστροφή του στην Κύπρο, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα προσπαθήσει να βρει την χρυσή τομή.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν σύμφωνα με την τ/κ δημοσιογράφο, ότι σε όλα τα κεφάλαια υπάρχει σημαντική πρόοδος ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται το θέμα ασφάλειας και εγγυήσεων. Επίσης όλες οι πλευρές γνωρίζουν το τελικό σχήμα της λύσης, περιλαμβανομένου και του θέματος που αφορά την ίση μεταχείριση Τούρκων και Ελλήνων πολιτών.
 
Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν τέλος ανησυχία για δημιουργία έντασης λόγω της έναρξης των γεωτρήσεων τον Ιούλιο στην κυπριακή ΑΟΖ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top