Η επανάληψη των «όρων» δεν βοηθά σε ένα θετικό αποτέλεσμα, δηλώνει ο Ακιντζί

Η επανάληψη των «όρων» δεν βοηθά σε ένα θετικό αποτέλεσμα, δηλώνει ο Ακιντζί

Η επανάληψη των «υπό όρους» αντιλήψεων, «κάθε μέρα και κάθε ώρα από τον Ε/κ ηγέτη και τους εκπροσώπους του κάνει αδύνατη την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Τ/κ ηγέτης λέγοντας ότι η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη στις 17 Μαΐου, να συζητηθεί «κατά προτεραιότητα το θέμα ασφάλειας – εγγυήσεων, στη συνέχεια να ολοκληρώσουμε με τις εδαφικές αναπροσαρμογές και μετά να διευθετήσουμε τα υπόλοιπα 4 κεφάλαια» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Μουσταφά Ακιντζί στη γραπτή του δήλωση αναφέρει επίσης ότι αυτή η νέα στάση που περιέχει αυτή την προσέγγιση «σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αυτή η νέα στάση, ως αντίθετη με τις συμφωνίες, δεν είναι μια συμπεριφορά καλής θέλησης που επικεντρώνεται στη λύση».
 
Ο κ. Ακιντζί προσθέτει ότι στις διαπραγματεύσεις υπάρχουν 6 κεφάλαια και έχει συμφωνηθεί ότι αυτά θα συζητηθούν μεταξύ τους αλληλένδετα, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι εάν υπάρχει θέληση για να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, στο υφιστάμενο στάδιο θα πρέπει να συζητηθούν με συνολική προσέγγιση τα θέματα στα οποία ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία και επικεντρώνοντας στην συνολική εικόνα υποχρεωτικά να καταγραφεί δρόμος, όπως αναφέρει. Σίγουρα, συνεχίζει, μέσα σε αυτά είναι τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, λέγοντας ότι το να συζητηθεί η διάσταση της ασφάλειας είναι σημαντικό για τους Τ/κ, «και μάλιστα πολύ πιο σημαντικό από ό,τι το θεωρεί η ε/κ πλευρά».

 

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ένσταση Βαρωσιώτου: Η σύνθεση του δικαστηρίου και η θέση του δικηγόρου της - Όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο

Ένσταση Βαρωσιώτου: Η σύνθεση του δικαστηρίου και η θέση του δικηγόρου της - Όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο

Εντός Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της ένστασης της Ντόριας Βαρωσιώτου για τον τερματισμό των υπηρεσιών της ως δικαστού του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που ξεκίνησε σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο συνέρχεται ως Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστικό Συμβούλιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE