ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ώρα του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές : Προτείνει Σπανό στην Κεντρική Επιτροπή – Oι «αόρατοι» διαφωνούντες

Η ώρα του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές : Προτείνει Σπανό στην Κεντρική Επιτροπή – Oι «αόρατοι» διαφωνούντες

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ΑΚΕΛ αναφορικά με την επιλογή Προεδρικού υποψηφίου την Τετάρτη (7/6).

Του Τάσου Χριστοδούλου

Το 17μελές Πολιτικό Γραφείο του κόμματος θα καταθέσει στην Κεντρική Επιτροπή των 105 μελών συγκροτημένη πρόταση για στήριξη, όπως όλα δείχνουν του επιχειρηματία Μάικ Σπανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Άντρος Κυπριανού υπερασπίστηκε για πρώτη φορά δημόσια τον «Μιχάλη» Σπανό – «Τον φοβούνται» - VIDEO

Η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής αρχίζει στις 15:00 το μεσημέρι και είναι κλειστή για τα Μ.Μ.Ε., όπως άλλωστε συνηθίζεται.

Εκεί, θα ακουστούν οι απόψεις όσων μελών επιθυμούν να λάβουν τον λόγο είτε για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της προτάσεως του Πολιτικού Γραφείου, είτε εναντίον.

Για να εγκριθεί το όνομα του προτεινομένου υποψηφίου πρέπει να εξασφαλιστεί ως είναι λογικό πλειοψηφία των μελών.

Στόχος της ηγεσίας, ασφαλώς, είναι η πρόταση του Πολιτικού Γραφείου να περάσει ομόφωνα για να «κατέβει» ακολούθως στις Κομματικές Ομάδες Βάσεις όπου θα συνεχιστεί η συζήτηση.

Το μεγάλο ερώτημα της συνεδρίας της Τετάρτης (7/6) είναι εάν θα εγκριθεί μόνον το όνομα του κ. Σπανού ή αν αριθμός μελών της Κεντρικής Επιτροπής ενδέχεται να προτείνει κι άλλον.

Στο καταστατικό του κόμματος δεν προσδιορίζεται συγκεκριμένος αριθμός μελών που πρέπει να συγκεντρωθεί για είναι σε θέση να ρίξει στο τραπέζι κι άλλο όνομα.

Ως εκ τούτου, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εξεταστεί εκείνη την στιγμή από την Κεντρική Επιτροπή ανάλογα με τον αριθμό που ενδεχομένως θελήσει να προτείνει και δεύτερο υποψήφιο.

Πάντως, από την ημέρα που το όνομα του κ. Σπανού ακούστηκε ως το επικρατέστερο για να προταθεί στην Κεντρική Επιτροπή, διάφορες δημοσιογραφικές πληροφορίες αλλά και δημοσιεύματα φέρουν κυρίως την οικογένεια Χριστόφια και όχι μόνο να διαφωνεί.

Παρόλα αυτά οι διαφωνούντες με την υποψηφιότητα Σπανού θα παραμείνουν ή τουλάχιστον θα επιχειρηθεί να παραμείνουν αόρατοι λόγω της φύσεως της συνεδρίας που θα γίνει πίσω από κλειστές πόρτες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 8 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφία



Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top