ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΕΡΔΙΚΗΣ: «Σοβαρό ζήτημα με την εμπιστευτικότητα πληροφοριών στο Τμήμα Φορολογίας»

ΠΕΡΔΙΚΗΣ: «Σοβαρό ζήτημα με την εμπιστευτικότητα πληροφοριών στο Τμήμα Φορολογίας»

Προκύπτει σοβαρό ζήτημα με το Τμήμα Φορολογίας, καθώς από την αξιολόγηση του Global Forum εντοπίστηκαν αδυναμίες στα συστήματα διαφύλαξης της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Το γεγονός αυτό της αρνητικής αξιολόγησης έχει ως αποτέλεσμα να τεθεί η Κύπρος σε θέση μη αμοιβαίας αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών, συμπλήρωσε.

«Ανησυχούμε ότι αυτή η κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τις όποιες διαδικασίες γίνονται και τις έρευνες για τα Panama papers και τη λίστα Λαγκάρντ», είπε ο κ. Περδίκης, αναφέροντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνει έρευνα για τους λόγους της αρνητικής αξιολόγησης του Τμήματος Φορολογίας.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος, μαζί με την βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, απέστειλαν σήμερα κοινή επιστολή ζητώντας από την Επιτροπή Ελέγχου να καλέσει τον Έφορο Φορολογίας, στον απόηχο και της τελευταίας του έκθεσης στην οποία, όπως είπε, φαίνεται ότι το κράτος «αδυνατεί να συλλέξει τη φορολογία».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Οικολόγων, η Βουλή αποφάσισε να καλέσει τον Έφορο Φορολογίας να παρουσιάσει τις αδυναμίες που καταγράφονται, σε κλειστή συνεδρία την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κ. Περδίκης είπε τέλος ότι ο Έφορος Φορολογίας πρέπει να δώσει επίσης λόγο γιατί δεν έχει εφαρμοστεί η νομοθεσία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top