ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Θα έχουμε εξελίξεις στο Κυπριακό

Κοτζιάς: Θα έχουμε εξελίξεις στο Κυπριακό

Εξελίξεις στο Κυπριακό προανήγγειλε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος προειδοποίησε, επίσης, τη Βρετανία ότι από τη στάση της έναντι του Κυπριακού θα εξαρτηθούν οι ελληνικοί χειρισμοί σε θέματα δικού τους ενδιαφέροντος.

Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, αν θα έχουμε νέες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών απάντησε «Θα έχουμε, αλλά θέλει μεγάλη συζήτηση», αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
 
Ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, απαντούσε σε ερωτήσεις στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο Ραδιόφωνο του «Alpha».
 
Σε ερώτηση αν θα έχει κάποια επίπτωση για την Ελλάδα, το αποτέλεσμα των εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στις διεκδικήσεις για το χρέος, ο κ. Κοτζιάς είπε πως «ο ρόλος της Βρετανίας ως προς το ζήτημα του χρέους δεν είναι όσο ισχυρός όσο είναι η οικονομία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί δεν ανήκει στην ευρωζώνη».
 
Συνεχίζοντας, ωστόσο, σημείωσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι, πιστεύω, ότι θα είναι πιο ήπια η διεκδίκηση -ή θα ήταν πιο ρεαλιστικό να είναι πιο ήπια, γιατί δεν ξέρει κανείς- η διεκδίκηση του Brexit».
 
Τόνισε στη συνέχεια προειδοποιητικά: «Και να θυμούνται πάντα οι Βρετανοί αυτό που τους λέω, ότι από τη στάση τους απέναντι στο Κυπριακό, θα εξαρτηθούν και σε μεγάλο βαθμό οι δικοί μας χειρισμοί σε ζητήματα μεγάλου δικού τους ενδιαφέροντος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top