ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tέλος τα «ρεζιλίκια» με τα τραπεζάκια εισφορών και τους καυγάδες στις κηδείες – Τι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος

Tέλος τα «ρεζιλίκια» με τα τραπεζάκια εισφορών και τους καυγάδες στις κηδείες – Τι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος

Πολλές φορές έχουν δει το φως της δημοσιότητας περιστατικά σε κηδείες τα οποία και δεν τιμούν κανένα πόσο μάλλον τη μνήμη του νεκρού ενώ φέρνουν βέβαια και τους οικείους του, που πενθούν το χαμό του αγαπημένου τους προσώπου, σε δύσκολη θέση.

Ιερείς που «απειλούν» να μην τελέσουν την κηδεία αν τα λεφτά δεν πάνε στην ενορία, άντρες να έρχονται στα χέρια για τα τραπεζάκια των εισφορών και άλλα παρόμοια περιστατικά είδαν το φως της δημοσιότητας και σχολιάστηκαν πολύ αρνητικά.

Η Ιερά σύνοδος με απόφαση της βάζει τέλος σε όλα τα «μεμονωμένα» όπως τα χαρακτηρίζει περιστατικά και πλέον ανακοινώνει και το τι ακριβώς θα ισχύει με κανονισμό που ψηφίστηκε.

Με απλά λόγια τι θα ισχύει

Είναι στη διακριτική ευχέρεια της οικογένειας του νεκρού να ζητήσει τα λεφτά των εισφορών να πάνε σε συγκεκριμένα φιλανθρωπικά ιδρύματα (αναγνωρισμένα και από την εκκλησία μας) και αυτό θα γίνεται πράξη πλέον.

Ωστόσο θα έχει και η ενορία το δικό της τραπεζάκι εισφορών και θα μπορεί ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να δώσει την εισφορά του στην φιλόπτωχο.

Αν όμως οι οικείοι του νεκρού θελήσουν τα λεφτά να πάνε στην οικογένεια, τότε η εκκλησία ούτε το δικό της τραπεζάκι δεν θα βάζει και όλα τα έσοδο θα δίνονται στην οικογένεια.

Δείτε πιο αναλυτικά την απόφαση στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

Στο Κυπριακό, αλλά και στην υπόθεση του Θανάση αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top