ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντατικοποιούνται οι ρυθμοί των εργασιών στο οδόφραγμα Λεύκας - Πότε παραδίδεται το έργο

Εντατικοποιούνται οι ρυθμοί των εργασιών στο οδόφραγμα Λεύκας  - Πότε παραδίδεται το έργο

Εντατικοποιούνται οι ρυθμοί των εργασιών στο οδόφραγμα της Λεύκας, για την κατασκευή του τμήματος του δρόμου που διέρχεται από τις ελεύθερες περιοχές, με την παράδοση του έργου να υπολογίζεται στα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι εργασίες για το οδικό τμήμα μήκους περίπου 2,7 χλμ είναι ήδη σε εξέλιξη και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο μηχανικός του έργου, Χρίστος Κουνιαΐδης, η προσπάθεια είναι να ολοκληρωθεί εντός του χρονικού πλαισίου που προβλέπεται στο συμβόλαιο, συνολικής διάρκειας 34 εβδομάδων. Το κόστος των εργασιών ανέρχεται σε 2,3 εκ. ευρώ περίπου.
 
«Υπάρχει πρόοδος, μάλιστα οι ρυθμοί θα εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο», ώστε να επιτευχθεί η παράδοση εντός του χρονοδιαγράμματος, είπε ο κ. Κουνιαΐδης.
 
Ο μηχανικός αναφέρθηκε, παράλληλα, στην ιδιαίτερη προσοχή που απαιτείται κατά την εκτέλεση των εργασιών σε ό,τι αφορά τα διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα.
 
Σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες «εμείς έχουμε κάνει πολύ προσεκτική μελέτη», με την προσπάθεια να επικεντρώνεται στην όσο το δυνατόν μικρότερη αναστάτωση στον περιβάλλοντα χώρο, είπε.
 
Πρόσθεσε ότι το έργο βρίσκεται εντός περιοχής “Natura”, γεγονός που καταδεικνύει την προσοχή που απαιτείται στην εκτέλεση των εργασιών. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή έχουν εντοπιστεί αγρινά, τα οποία κατεβαίνουν από το βουνό. Το έργο «θέλει πολύ μεγάλη προσοχή», σημείωσε ο κ. Κουνιαΐδης.
 
Σύμφωνα με τον μηχανικό, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία αναβαθμίδων στην πλαγιά του βουνού και η δενδροφύτευση, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων Χρυστάλλα Μαλλούπα ανέφερε από την πλευρά της ότι οι εργασίες για τα οδικά έργα προχωρούν και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων.
 
Είπε εξάλλου ότι οι εργασίες στις ελεύθερες περιοχές ενέχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με το τμήμα του δρόμου που κατασκευάζεται στα κατεχόμενα, λόγω της γεωλογίας του εδάφους και των περιβαλλοντικών ευαισθησιών, ενώ έπρεπε να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα των απαλλοτριώσεων.
 
Όσον αφορά την πρόοδο των εργασιών στα κατεχόμενα, η κ. Μαλλούπα υποδεικνύει, εξάλλου, ότι η τ/κ πλευρά δεν ακολουθεί τις διαδικασίες που υποχρεούται να τηρεί η Κυπριακή Δημοκρατία, λόγω της νομοθεσίας και των προνοιών της ΕΕ.
 
Μέρος των εργασιών για τη διάνοιξη του οδοφράγματος στη Λεύκα αφορά και το τμήμα του δρόμου εντός της νεκρής ζώνης που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) με πιστώσεις από την ΕΕ, όπως όμως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη,.
 
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται, εξάλλου, να δημοσιευτεί ο διαγωνισμός για τις ηλεκτρολογικές εργασίες που θα γίνουν στα λυόμενα σπιτάκια που θα εγκατασταθούν στο οδόφραγμα, στις ελεύθερες περιοχές, όπου θα στεγάζονται οι διάφορες υπηρεσίες, όπως η Αστυνομία.
 
Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα σύναψης συμβάσεων, ο διαγωνισμός θα δημοσιευτεί στις 22 Ιουνίου και η εκτιμώμενη αξία του έργου για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση εργασιών και συστημάτων ανέρχεται στις 103.500 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top