ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mας κουνάει το δάχτυλο η ψευδoκυβέρνηση Ακιντζί: «Δηλητηριάζουν το κλίμα οι ενέργειες της Ε/κ πλευράς…»

Mας κουνάει το δάχτυλο η ψευδoκυβέρνηση Ακιντζί: «Δηλητηριάζουν το κλίμα οι ενέργειες της Ε/κ πλευράς…»

Στόχος της τ/κ πλευράς είναι να υπάρξει θετική κατάληξη στη Γενεύη, δήλωσε η σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη για πολιτικές υποθέσεις και ιστορικά θέματα, Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί, η οποία διατύπωσε σειρά επικρίσεων για την ε/κ πλευρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «προεδρικού», η κ. Σαμανί μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στα κατεχόμενα, ανέφερε ότι μια αποτυχία στη Γενεύη θα αποδυναμώσει περαιτέρω την πίστη σε μια ομοσπονδιακή Κύπρο μεταξύ των κοινοτήτων.
 
Επέκρινε παράλληλα το ε/κ εκπαιδευτικό σύστημα, λέγοντας πως οι επόμενες γενεές δεν προετοιμάζονται για το ομοσπονδιακό μέλλον, λόγω του ότι η ε/κ πλευρά δεν πιστεύει αρκετά σε αυτό.
 
Είπε επίσης ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης δεν προχώρησαν λόγω της φοβίας της ε/κ πλευράς σε μια ενδεχόμενη αναβάθμιση του ψευδοκράτους.
 
Έκανε επίσης λόγο για μονομέρειες ενέργειες της ε/κ πλευράς στα θέματα της ενέργειας που "δηλητηριάζουν το κλίμα", ενώ είπε ακόμη ότι είναι εφικτή η δημιουργία φόρμουλας που θα παρέχει το αίσθημα ασφάλειας σε όλες τις πλευρές.
 
Ως προς την άσκηση Κύπρου-Ισραήλ, η κ. Σαμανί είπε ότι προκαλεί ανησυχία, ενώ αναφέρθηκε και στις συναφείς επικρίσεις από την πλευρά του ΑΚΕΛ.
  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top