ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΥΛΙΚΟΥ: «Προσπάθησαν να κτυπήσουν τον πάτερ οι συγγενείς της θανούσας», ισχυρίζεται το περιβάλλον του

ΚΗΔΕΙΑ ΣΥΛΙΚΟΥ: «Προσπάθησαν να κτυπήσουν τον πάτερ οι συγγενείς της θανούσας», ισχυρίζεται το περιβάλλον του

Από το περιβάλλον του ιερέα διαρρέει πως δέχθηκε επίθεση από συγγενείς της θανούσας. Ο λόγος για το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 16/6 σε κηδεία στο χωριό Συλίκου της επαρχίας Λεμεσού.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, όπως διαρρέει από το στενό περιβάλλον του πάτερ, ο ιερέας έφτασε στην εκκλησία για να τελέσει την κηδεία της γυναίκας, όπου και αντιλήφθηκε πως οι συγγενείς της, έστησαν τραπέζι για εισφορές για ένα παρεκκλήσι, που όπως ισχυρίζεται, ούτε καν υπάρχουν σχέδια.

Στη συνέχεια ο ιερέας πλησίασε το τραπεζάκι της οικογένειας όπου εισέπρατταν τις εισφορές και τους ρώτησε για το κατά πόσον έχουν άδεια από την εκκλησιαστική επιτροπή για τον έρανο, για να του απαντήσουν, με επιθετικό τρόπο σύμφωνα πάντα με τις θέσεις που εκφράζει άτομο του περιβάλλοντος του, πως δεν χρειάζονται άδεια.

Σύμφωνα πάντα με άνθρωπο του περιβάλλοντος του πάτερ, ρωτώντας ο ιερέας τους συγγενείς το πώς θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα, οι συγγενείς απάντησαν «εν να σου πούμε στο τέλος».

Στη συνέχεια, βάσει των εν λόγω ισχυρισμών, ένας από τους συγγενείς της θανούσης, κινήθηκε επιθετικά προς τον ιερέα προσπαθώντας να τον κτυπήσει, με τους παρευρισκόμενους του χώρου να τον κρατούν.

Στην συνέχεια οι συγγενείς ζήτησαν από τον ιερέα να φύγει από την εκκλησία, καθώς είχαν συγγενικό τους πρόσωπο πάτερ που ήταν εκεί και θα πραγματοποιούσε εκείνος την κηδεία, με τον πρώτο να αποχωρεί από τον χώρο. 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη οικογένεια ζητά εισφορές σε κηδείες χωρίς να παραδίδει τα χρήματα στον ναό. 

Οι πληροφορίες του ThemaOnline που μεταδόθηκαν την Παρασκευή 16/6 αναφέρουν πως σύμφωνα με την καταγγελία συγγενικών προσώπων της θανούσας, η ηλικιωμένη είχε επιθυμία όπως οι εισφορές από την κηδεία της γινούν για την ανέγερση του ιερού Ναού Αγίου Μάμαντος στην Συλίκου.

Η οικογένεια σεβόμενη το συγγενικό του πρόσωπο, ενημέρωσαν από την αγγελία θανάτου την επιθυμία της ηλικιωμένης καθώς και όλους τους συγγενείς.

Την Παρασκευής 16/06 αφού μετέβηκαν στην εκκλησία, τοποθέτησαν τραπεζάκι με ανακοίνωσή για εισφορές.

Όπως ισχυρίζονται, ο πάτερ μόλις είδε την ανακοίνωση της οικογένειας, εκνευρίστηκε και έσχισε την σελίδα.

Μάλιστα δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Είπε στην οικογένεια της εκλιπούσας πως αν δεν του παραδώσουν τις  εισφορές τότε να αποχωρήσουν από το μέρος.

Αν και η οικογένεια ενημέρωσε τον ιερέα για τις νέες πρόνοιες σχετικά με τα τραπεζάκια και το γεγονός πως είναι πλέον στην ευχέρεια της οικογένειας του νεκρού να ζητήσει τα λεφτά των εισφορών να πάνε σε συγκεκριμένα φιλανθρωπικά ιδρύματα (αναγνωρισμένα και από την εκκλησία μας), ο ιερέας συνέχισε να αρνείται.

Ακολούθως ήρθε σε ρήξη με του συγγενείς και οι τελευταίοι του ζήτησαν να μην κάνει αυτός την κηδεία. Ο πάπας εκνευρίστηκε και αποχώρησε από τον ιερό ναό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεζιλίκια σε κηδεία στη Συλίκου – Ιερέας έφυγε από την εκκλησία επειδή δεν θα έπαιρνε τις εισφορές- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Tέλος τα «ρεζιλίκια» με τα τραπεζάκια εισφορών και τους καυγάδες στις κηδείες – Τι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top