ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Φουντώνουν οι φήμες για Άντρο Πρόεδρο – Η στάση των υπολοίπων υποψηφίων και η συνάντηση με Λιλλήκα

ΑΚΕΛ: Φουντώνουν οι φήμες για  Άντρο Πρόεδρο – Η στάση των υπολοίπων υποψηφίων και η συνάντηση με Λιλλήκα

Λίγα 24ωρα μετά το διαζύγιο Μάικ Σπανού και ΑΚΕΛ τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Εζεκία Παπαϊωάννου η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση υποψηφίου.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Από την πρώτη στιγμή του ναυαγίου τα σενάρια της επόμενης μέρας δίνουν και παίρνουν για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Στη λίστα των υποψηφίων όπως γράψαμε και σε πρόσφατο δημοσίευμα μας στο ThemaOnline βρίσκονται οι Κίκης Καζαμίας, Σταύρος Μαλάς και Τάκης Χατζηγεωργίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΚΕΛ: Πτου ξανά από την αρχή για Προεδρικές - Τα ονόματα που παίζουν μετά το διαζύγιο με Σπανό

Ο πρώτος, φέρεται να δέχτηκε κρούση από την ηγεσία  του κόμματος  πριν ακόμη καταλήξει στον Μάικ Σπανό χωρίς ωστόσο να καρποφορήσει η εν λόγω προσπάθεια.

Ως εκ τούτου ο ίδιος βρίσκεται εκ των πραγμάτων στη λίστα των υποψηφίων μόνο που δεν φαίνεται να έχει μεταπεισθεί μέχρι στιγμής.

Ο Σταύρος Μαλάς, το όνομα του οποίου είχε προταθεί στην Κεντρική Επιτροπή από μια ομάδα στελεχών την ημέρα έγκρισης της υποψηφιότητας Σπανού, αρνήθηκε ευγενικά, υποστηρίζοντας ότι δεν θα ήθελε να ανακόψει την όποια «δυναμική» Σπανού.

Άρα κι αυτό το όνομα παραμένει στο τραπέζι μόνο που αυτή την ώρα οι συνθήκες και το κλίμα έχουν αλλάξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΚΕΛ: Πρότειναν και Μαλά στην Κεντρική Επιτροπή για Προεδρικές – Η απάντηση του όταν τον πήραν τηλέφωνο

Την ίδια ώρα ο πρώτος σε σταυρούς ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ,  Τάκης Χατζηγεωργίου, εμφανιζόταν μέχρι και στο πρόσφατο παρελθόν  θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο ίδιος μάλιστα είχε προταθεί από τον Αντρέα Χρίστου –μαζί με τον Καζαμία- για υποψήφιος του κόμματος, όταν ο πρώην δήμαρχος Λεμεσού αρνήθηκε με την σειρά να κατέλθει αυτός στις  Προεδρικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑΚΕΛ: Παραδοχή Χρίστου για πρόταση να κατέλθει στις Προεδρικές – Αρνήθηκε και πρότεινε άλλους δυο

Παρόλα αυτά  τις τελευταίες ώρες φουντώνουν οι φήμες γύρω από το όνομα του Άντρου Κυπριανού.

Φήμες οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αν αυτή είναι η επιλογή θα είναι μια λύση ανάγκης.

Αυτό διότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του κ. Κυπριανού ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ θα πρέπει στον δεύτερο γύρο να συσπειρώνει και ευρύτερες δυνάμεις πέραν του κόμματος για να μπορέσει να νικήσει τον Νίκο Αναστασιάδη.

Και μια επιλογή καθαρά κομματική δεν το πετυχαίνει, αλλιώς ο γ.γ του ΑΚΕΛ θα ήταν υποψήφιος ευθύς εξαρχής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την Δευτέρα (26/6) ο Άντρος Κυπριανού θα έχει συνάντηση με τον κ. Λιλλήκα.

Ο ηγέτης του ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε όμως το τοπίο αφήνοντας καθαρά να νοηθεί  ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο στήριξης του κ. Λιλλήκα λόγω των θέσεων του στο Κυπριακό.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών θα επιχειρήσει να πείσει τον κ. Κυπριανού ότι αποτελεί την μοναδική «ασφαλής του επιλογή» όπως λέει και το προεκλογικό του σύνθημα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top