ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: «Επιθυμούμε αυτή να είναι τελική διάσκεψη για το Κυπριακό»

Τσαβούσογλου: «Επιθυμούμε αυτή να είναι τελική διάσκεψη για το Κυπριακό»

«Επιθυμούμε στη διάσκεψη της 28η Ιουνίου να είναι τελική διάσκεψη για το Κυπριακό», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι σε αυτή τη διάσκεψη θα διαφανεί ποιος είναι ειλικρινής και ποιος όχι.

Σε δηλώσεις του από την Ιαπωνία ανέφερε ότι θα πάει ο ίδιος στο Κραν Μοντάνα προσθέτοντας πως η διαδικασία πρέπει να πάρει μια κατεύθυνση αν θα υπάρξει λύση στην Κύπρο ή όχι. “Οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν επ αόριστον. Επιθυμούμε να είναι μια τελική διάσκεψη”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία έχει πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού και υποστηρίζει μια λύση δίκαιη βασισμένη στην πολιτική ισότητα που να προστατεύει και τις ελευθερίες των Τούρκων πολιτών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ε/κ πλευρά έκανε κάποια βήματα πίσω λόγω των εκλογών, ωστόσο πρόσθεσε “σε αυτή τη διάσκεψη θα δούμε ποιος είναι ειλικρινής και ποιος όχι”.

Όπως είπε απόψε φτάνει στην Άγκυρα ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί όπου θα έχει επαφές αύριο ενώ σήμερα είναι στην Άγκυρα ο διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί. «Θα πάμε στο Κραν Μοντάνα προετοιμασμένοι», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top