ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ομήρου: «Ο ΠτΔ καλείται να διασφαλίσει αδιαπραγμάτευτα την υπόσταση και τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Γ. Ομήρου: «Ο ΠτΔ καλείται να διασφαλίσει αδιαπραγμάτευτα την υπόσταση και τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Στην κρίσιμη Διάσκεψη του Κραν Μοντάνα για το Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επωμίζεται ιστορικές ευθύνες και ταυτόχρονα καλείται να διασφαλίσει αδιαπραγμάτευτα την υπόσταση και τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αποτρέψει τους όποιους δόλιους σχεδιασμούς στοχεύουν στην υποβάθμιση και /ή αμφισβήτηση της κρατικής μας οντότητας με επικίνδυνες δικολαβίστικες διατυπώσεις, δηλώνει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι οι ιστορικές ευθύνες του Προέδρου είναι να αποδείξει, για πολλοστή φορά τα τελευταία 43 χρόνια, την επείγουσα θέληση και επιθυμία της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς για επίτευξη λύσης στη βάση των αρχών του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.
 
«Λύση τερματισμού της κατοχής, αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, αποχώρηση των εποίκων, κατάργησης των αναχρονιστικών εγγυήσεων και μιας συνταγματικής διευθέτησης που θα ενώνει το κράτος, το λαό, των θεσμών, και της οικονομίας», σημειώνει.
 
Όπως προσθέτει καλείται ο ΠτΔ «να αποτρέψει τα όσα περιλήφθηκαν στο έγγραφο’Ειντε που προνοούν το αδιανόητο, να αναλάβουν την εφαρμογή της λύσης η κατοχική Τουρκία και η ‘εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα’ Βρετανία».
 
Επίσης, δηλώνει πως «καλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαπραγματευθεί με αποφασιστικότητα, προσήλωση στα δίκαια του λαού μας, χωρίς φοβίες και σύνδρομα δήθεν επίρριψης ευθυνών για μη αποδοχή απαράδεκτων θέσεων ή αξιώσεων, είτε από τουρκικής πλευράς είτε από τους διεθνείς μεσολαβητές» και σημειώνει πως «μοναδικό μέλημα του Προέδρου θα πρέπει να είναι η φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και η διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top