ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Αναστασιάδης προτείνει σειρά μέτρων με τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα Φέλτμαν

Ο Νίκος Αναστασιάδης προτείνει σειρά μέτρων με τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα Φέλτμαν

Η Συνθήκη Εγγυήσεων έχει αποτύχει τόσο στην εξυπηρέτηση του σκοπού και στόχου της όσο και στην ομαλή λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε 16σέλιδο κείμενο με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις στα σχετικά ερωτήματα που είχαν τεθεί χθες κατά την πρώτη σύνοδο της Διάσκεψης για την Κύπρο από τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι για απάντηση των ανησυχιών των δύο πλευρών, μιλά για μια μεταβατική περίοδο που θα συμφωνηθεί, θα συσταθεί Πολυεθνική Αστυνομική Δύναμη, τα μέλη της οποίας θα προέρχονται από χώρες της Ε.Ε. Σημειώνει επίσης ότι η ιδιότητα της ενωμένης Κύπρου ως μέλος των Η.Ε, της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρέχουν επαρκή προστασία στους πολίτες της Ενωμένης Κύπρου. Για το πώς και ποιος θα επιβλέπει την υλοποίηση εφαρμογής της Συμφωνίας, αναφέρει ότι όλοι αναγνωρίζουν τη σημασία της ομαλούς, ασφαλούς και γρήγορης υλοποίησης των προνοιών της λύσης. Η ε/κ πλευρά προτείνει την υλοποίηση των προνοιών της λύσης αλλά και η διασφάλιση της μετά της λύσης κατάστασης πραγμάτων τεθούν υπό την εγγύηση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε. σύμφωνα με το Κεφάλαιο 7 του Καταστατικού Χάρτη. Παράλληλα προτείνει να ανατεθεί συγκεκριμένος ρόλος για την ενεργό συμμετοχή της Ε.Ε. στην υλοποίηση της λύσης, πέραν από το προφανές έργο που συνδέεται με το κεκτημένο και την προσπάθεια να τερματισθούν οι μεταβατικές περίοδοι / παρεκκλίσεις το συντομότερο δυνατόν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top