ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Aποφασίζεται πως προχωρούμε»

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Aποφασίζεται πως προχωρούμε»

Το βράδυ της Παρασκευής 30/6, θα αποφασιστεί πώς προχωρούμε δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι αν η τουρκική πλευρά μετακινηθεί σε βασικά θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή κοινότητα μπορεί και να υπάρξει πρόοδος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των  εργασιών της Παρασκευής 30/6 στη Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα, της Ελβετίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς πώς πέρασε η σημερινή μέρα, είπε ότι πέρασε «δημιουργικά. Προσπάθησε ο ΓΓ πρώτα να ενημερωθεί για όλες τις εκκρεμότητες, να δει πώς μπορεί να συμβάλει. Ήταν δημιουργική μέρα, χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε φτάσει πουθενά». Ερωτηθείς αν παρουσιάστηκε κάπου πρόοδος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «όχι ακόμα». Σε ερώτηση αν υπάρχει η εμπλοκή, ο Πρόεδρος απάντησε «όχι, νομίζω ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει ο ΓΓ για απεμπλοκή». Κληθείς να πει αν εκτιμά πως το αποψινό δείπνο του ΓΓ του ΟΗΕ με τους επικεφαλής των συμμετεχόντων μερών στη Διάσκεψη θα είναι κρίσιμο, ο Πρόεδρος είπε χαριτολογώντας «δεν ξέρω τι θα περιλαμβάνει το μενού. Ελπίζω να είναι ευκολοχώνευτο». Σε παρατήρηση ότι ίσως στο δείπνο να είναι ο μηχανισμός εφαρμογής, τα στρατεύματα κλπ, απάντησε «αφήστε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα». Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόγραμμα για το Σάββατο, ο Πρόεδρος είπε ότι «απόψε (σημ. βράδυ Παρασκευής) θα αποφασιστεί πώς προχωρούμε». Εξάλλου σε ερώτηση αν είναι πιο αισιόδοξος ότι μπορεί κάτι να αλλάξει μετά την παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στη Διάσκεψη, ο Πρόεδρος είπε ότι «εάν μετακινηθούν σε βασικά θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή κοινότητα μπορεί και να υπάρξει πρόοδος». Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση του Προέδρου με τον Αλαν Ντάνκαν, Υφυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1/7 αντί την Παρασκευή 30/6. Εξάλλου, άρχισε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής το δείπνο εργασίας στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας και εγγυήσεων, στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ. Θα ακολουθήσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top