Η κοινή επιστολή του ενδιάμεσου για τις προτάσεις Αναστασιάδη

Η κοινή επιστολή του ενδιάμεσου για τις προτάσεις Αναστασιάδη

ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών απέστειλαν κοινή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με τις προτάσεις στις οποίες προέβη την Τετάρτη (5/7) προς την τουρκική πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ: Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος «σκοτώθηκαν» στο Εθνικό Συμβούλιο – «Για όνομα του Θεού» φώναζε ο Περδικης Τα κόμματα του ενδιάμεσου σε κοινή ανακοίνωση πλην της Συμμαχίας Πολιτών εξέφρασαν την έντονη τους διαφωνία με τις εν λόγω προτάσεις. Κοινή Επιστολή: Δημοκρατικού Κόμματος Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Κινήματος Αλληλεγγύης Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών Crans Montana, 6 Ιουλίου 2017 Α.Ε. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Κύριο Νίκο Αναστασιάδη Κύριε Πρόεδρε, Σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου και των τοποθετήσεων που έγιναν στη διάρκειά της και με δεδομένη τη μη τήρηση πρακτικών, είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε και γραπτώς την έντονη διαφωνία μας με τους χειρισμούς σας και με την πρόθεσή σας να αποδεχτείτε τις τουρκικές απαιτήσεις στα εκκρεμούντα ζητήματα των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως συγκεκριμένο αντάλλαγμα. Η θέση ότι μια τέτοια κίνηση θα υποχρεώσει την τουρκική πλευρά σε υποχωρήσεις στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνη, συνιστά κάκιστη διαπραγματευτική τακτική και απομακρύνει από μια σωστή και λειτουργική λύση, αφού, οι υποχωρήσεις που προτίθεστε να κάνετε – αλλά και πολλές υποχωρήσεις που ήδη κάνατε - καθιστούν την ενδεχόμενη λύση άκρως δυσλειτουργική και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβίωση του κυπριακού λαού. Επιπρόσθετα, ακόμα και εάν αυτή η κίνηση εκθέσει πρόσκαιρα την τουρκική αδιαλλαξία, κάτι που είναι αμφίβολο, δυσχεραίνει παράλληλα τη θέση της πλευράς μας καθώς δημιουργεί προηγούμενο αποδοχής απαράδεκτων τουρκικών αξιώσεων. Σας καλούμε, έστω και την ύστατη, να αναθεωρήσετε την τακτική σας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE