ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε αιτητές ασύλου σε Κοφίνου και Μενόγεια

Υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε αιτητές ασύλου σε Κοφίνου και Μενόγεια

Παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας Κοφίνου και τον Χώρο Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών Μενόγειας θα παρέχουν οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο του Πολυετούς Εθνικού Προγράμματος 2014-2020 του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το έργο με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου και στον χώρο Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών στη Μενόγεια». Οι ψυχολογικές υπηρεσίες θα παρέχονται από τις 26 Ιουνίου 2017 μέχρι τις 25 Ιουνίου 2018 και θα περιλαμβάνουν ψυχολογική στήριξη από κλινικούς ψυχολόγους, με στόχο την ανακούφιση των ατόμων που διαμένουν στα εν λόγω κέντρα από τον ψυχικό πόνο και τα ψυχικά προβλήματα. Όπως αναφέρεται, πιο συγκεκριμένα, οι κλινικοί ψυχολόγοι θα εφαρμόζουν εξειδικευμένες ψυχοδιαγνωστικές μεθόδους, θα παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοθεραπεία σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες ατόμων, και θα προωθούν προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας στον γενικότερο πληθυσμό των εν λόγω κέντρων. Ο προϋπολογισμός του Έργου αναμένεται να ανέλθει στα €49.471,16, εκ των οποίων το 90% θα διατεθεί από κοινοτικούς πόρους και το 10% από εθνικούς. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top