ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Την Παρασκευή 30/6 ο Γκουτέρες στο Κραν Μοντάνα

ΟΗΕ: Την Παρασκευή 30/6 ο Γκουτέρες στο Κραν Μοντάνα

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ επιβεβαίωσε σήμερα τη δήλωση του βοηθού ΓΓ Τζέφρι Φέλτμαν, ότι ο κ. Γκουτέρες θα μεταβεί την Παρασκευή στον Κραν Μοντάνα.

«Όπως δήλωσε νωρίτερα στην Ελβετία ο βοηθός ΓΓ για Πολιτικές Υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, ο ΓΓ θα ταξιδέψει στο Κραν Μοντάνα για να παρευρεθεί στη διάσκεψη για την Κύπρο. Θα βρίσκεται εκεί την Παρασκευή. Θα επιστρέψει στο γραφείο του την Τετάρτη». Πάντως, δεν είναι σίγουρο το πόσες ημέρες ο ΓΓ θα παραμείνει στο Κραν Μοντάνα, ενώ σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, η παρατεταμένη παραμονή του στην Ευρώπη συνδυάζεται περισσότερο με την αργία Δευτέρα και Τρίτη, λόγω της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ». Ο Αντόνιο Γκουτέρες βρίσκεται από χθες στην Ουάσιγκτον, για επαφές με την ηγεσία του Κογκρέσου, αλλά και τον Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ ο οποίος επισκέπτεται την αμερικανική πρωτεύουσα, για διευθέτηση της κρίσης που ξέσπασε μεταξύ των κρατών του Κόλπου. Αργότερα σήμερα ο ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον. Ο κ. Ντουζαρίκ έκανε μία σύνοψη της πρώτης μέρα της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα και τους συμμετέχοντες, ενώ αναφέρθηκε και στη δήλωση του κ. Φέλτμαν στη συνέντευξη Τύπου, για το μήνυμα του ΓΓ του ΟΗΕ προς τους συμμετέχοντες. «Το μήνυμά του ΓΓ προς τους δύο ηγέτες είναι να εκμεταλλευτούν την ιστορική αυτή ευκαιρία για να επιλύσουν το πρόβλημα αυτό που υπάρχει επί δεκαετίες», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top