ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος: «Δεν μας ικανοποιεί καθόλου η Τουρκική πρόταση»

Πρόεδρος: «Δεν μας ικανοποιεί καθόλου η Τουρκική πρόταση»

Δεν μας ικανοποιεί καθόλου η τουρκική πρόταση δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξερχόμενος το βράδυ της Τετάρτης 28/6 του χώρου όπου διεξάγεται η Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα.

Παράλληλα είπε πως τέθηκαν τρία ερωτήματα από πλευράς του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ Τζέφρεϊ Φέλτμαν, προσθέτοντας πως "αυτά θα απαντήσουμε αύριο". Ερωτηθείς τί αφορούν τα ερωτήματα αυτά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως "τα ερωτήματα άπτονται εναλλακτικών προτάσεων για εγγυήσεις". "`Οσον αφορά την τουρκική πρόταση αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν μας ικανοποιεί καθόλου", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στη βάση των θέσεων των συμμετεχόντων η συζήτηση τις επόμενες ημέρες, δηλώνει ο Έιντε  Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε διευκρίνισε ότι οι συζητήσεις τις επόμενες ημέρες στο Κραν Μοντάνα θα συνεχιστούν στη βάση των θέσεων που έχουν εκφράσει οι διαφορετικοί συμμετέχοντες στη διαδικασία. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το έγγραφο που προετοιμάστηκε από την ομάδα των Ηνωμένων Εθνών μετά από την ολοκλήρωση των διεργασιών σήμερα ο κ. Έιντε ανέφερε ότι «δεν το χρειαζόμαστε γιατί αυτό που χρησιμοποιούμε τώρα είναι αυτό που τίθεται στο τραπέζι εδώ και ήδη έχουμε τα συστατικά για την συνεχιζόμενη συζήτηση, τα οποία έχουν παρουσιαστεί από τους διάφορους συμμετέχοντες, από την Ελλάδα, από την Τουρκία, από το Ηνωμένο Βασίλειο, από τους Ελληνοκύπριους, από τους Τουρκοκύπριους». Αυτό είναι που χρειαζόμαστε, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «με αυτά τα συστατικά μπορούμε να έχουμε μια συζήτηση τις επόμενες ημέρες». Επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα βρίσκεται στο Κραν Μοντάνα την Παρασκευή. Ερωτηθείς κατά πόσοι θεωρεί ότι είναι δυνατό να υπάρξει επιτυχής κατάληξη, είπε ότι «αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε». Είναι κάτι για το οποίο εργαζόμαστε, πρόσθεσε, αναχωρώντας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δημοσιότητα το πρώτο πόρισμα του Ιράν για το ελικόπτερο του Ραϊσί - «Δεν βρέθηκαν σφαίρες»

Πολύ ισχυρό ρεύμα αέρα επηρεάζει την Κύπρο μαζί με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Πώς πρέπει να συμπληρώσεις την φορολογική σου δήλωση - Αναλυτικά η διαδικασία και όσα πρέπει να ξέρεις

Καλά κρατεί η αισχροκέρδεια: Τιμές προϊόντων έχουν αύξηση μέχρι και… 170% - Τι ισχύει με τα καύσιμα



Έβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

Έβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

17 ημέρες πριν από τις εκλογές και ενώ οι ψηφοφόροι αναμένουν να ακούσουν κάτι ουσιαστικό από τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, αυτό το οποίο εισπράττουν είναι απλά ένα κλίμα τοξικό, με στόχο τον εντυπωσιασμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top