ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Βιοπαλαιστές «βρέθηκαν» να έχουν καταθέσεις 4 εκατομμυρίων! – Τους έκοψαν το επίδομα - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Βιοπαλαιστές «βρέθηκαν» να έχουν καταθέσεις 4 εκατομμυρίων! – Τους έκοψαν το επίδομα - ΕΓΓΡΑΦΑ

Πρωτοφανής υπόθεση σε σχέση με αίτημα οικογένειας για επίδομα τέκνου.

Του Φάνη Μακρίδη Ζεύγος από την Λάρνακα υπέβαλε αίτηση για να λάβει επίδομα τέκνου, όμως η Πολιτεία «μπλόκαρε» τη διαδικασία καταβολής του ανάλογου ποσού. Η αιτιολογία ήταν ότι η Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα «ανακάλυψε» πως το ζεύγος είχε καταθέσεις ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ! Το οξύμωρο είναι ότι το ανδρόγυνο λαμβάνει ετήσιο εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 59.000 ευρώ κι ούτε έχει καταθέσεις που να αγγίζουν το ύψος του εν λόγω ποσού. Με απλά λόγια, πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις για να επωφεληθούν από την κοινωνική αυτή πρόνοια και να λάβουν επίδομα τέκνου. Το λάθος εντοπίστηκε το 2015 όταν υπέβαλαν σχετικό αίτημα στο Υπουργίο Εργασίας, Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τότε είχαν εισπράξει αρνητική απάντηση. Σύμφωνα με επιστολή ημερομηνίας 09/12/2015 από το Υπουργείο, είχαν... εν αγνοία τους ετήσιο εισόδημα 67.844,15 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου (πέραν των 50.000 ευρώ) προερχόταν από τόκους καταθέσεων στην Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα. Το ποσό των ετήσιων τόκων αντιστοιχεί σε καταθέσεις 4 εκατομμυρίων ευρώ! «...το ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημά σας για το έτος 2014 ανήλθε στα 67.844,15 ευρώ. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι το ποσό που σας παραχωρήθηκε για την περίοδο 01/2015μέχρι 10/2015 θα θεωρηθεί ως υπερπληρωμή και θα ζητηθεί η επιστροφή του», σημειωνόταν στην επιστολή του υπουργείου. Το ζεύγος κατέθεσε ιεραρχική προσφυγή στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ αποτάθηκε με επιστολή δικηγόρου στην Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα ζητώντας τις ανάλογες βεβαιώσεις που να αποδεικνύουν τις πραγματικές καταθέσεις της οικογένειας. Να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις των βιοπαλαιστών που από λάθος «βαφτίστηκαν» εκατομμυριούχοι δεν υπερβαίνουν τα 400 ευρώ. Μέχρι σήμερα το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα και οι άνθρωποι λόγω ενός μπερδέματος για το οποίο δεν ευθύνονται, δεν λαμβάνουν το επίδομα που δικαιούνται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top