ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λονδίνο: «Ουδέν νεότερο» ως προς μετάβαση της Μέι στο Κραν Μοντάνα

Λονδίνο: «Ουδέν νεότερο» ως προς μετάβαση της Μέι στο Κραν Μοντάνα

Δεν επιβεβαιώνεται από την Ντάουνινγκ Στριτ η πληροφορία που κυκλοφόρησε νωρίτερα στο Κραν Μοντάνα ότι η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα βρεθεί στο ελβετικό θέρετρο για τη Διάσκεψη για την Κύπρο, τουλάχιστον υπό τα παρόντα δεδομένα.

Κυβερνητική πηγή είπε λακωνικά στο ΚΥΠΕ ότι «δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο» σε σχέση με την πάγια θέση του Λονδίνου, ότι δηλαδή η εκπροσώπηση θα διαμορφώνεται στο «κατάλληλο» επίπεδο ανάλογα με την πρόοδο που θα υπάρχει. Από την πρώτη στιγμή η βρετανική κυβέρνηση άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάβασης της Πρωθυπουργού στην Ελβετία, εφόσον όμως η παρουσία της εκεί, μαζί με την παρουσία των ομολόγων της και από τις υπόλοιπες εγγυήτριες δυνάμεις, θα ήταν απαραίτητη  για την επισφράγιση ή την τελική ώθηση μίας συμφωνίας μετά από «επαρκή» πρόοδο. Πάντως διπλωματική πηγή σημείωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει συνεχή ενημέρωση από την αντιπροσωπεία της στο Κραν Μοντάνα και αναμένει τις αποψινές εξελίξεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εφικτή η επίτευξη ικανοποιητικής προόδου. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή και το Σάββατο η κ. Μέι, όπως και ο Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, είναι προγραμματισμένο να βρίσκεται στο Αμβούργο για τη σύνοδο της G20.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top