ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έλενά μου...» - Το μήνυμα που έπεισε την Σκορδέλη να συμμετάσχει στη γιορτή των Κεντρικών Φυλακών – ΦΩΤΟ&VIDS

«Έλενά μου...» - Το μήνυμα που έπεισε την Σκορδέλη να συμμετάσχει στη γιορτή των Κεντρικών Φυλακών – ΦΩΤΟ&VIDS

Και αυτή τη χρονιά η Έλενα Σκορδέλη συμμετείχε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των Κεντρικών Φυλακών με αφορμή την λήξη των εκπαιδευτικών μαθημάτων.

Αυτή τη φορά επέλεξε να αναγνώσει ένα διήγημα, στο οποίο μετέφερε μηνύματα άλλων γυναικών που εκτίουν ποινή στις Κεντρικές Φυλακές. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ: Μίλησε για ελπίδα κι αγάπη η Ζαρρή – Είχε καταδικαστεί για τον φόνο της αδερφής της – VIDEO Μεταξύ άλλων, στο αφήγημά της αναφέρει πως δεν είχε σκοπό να συμμετάσχει αυτή τη χρονιά στην εκδήλωση, ωστόσο την πίεσε συγκρατούμενή της. Η τελευταία ανέφερε στην Σκορδέλη ότι παίρνει θάρρος από τη γενική της στάση. Το μήνυμα που φέρεται να έγραψε στην Σκορσέλη: "Έλενά μου ήταν πολλές οι στιγμές που λύγισα και έπεσφτα στα πατώματα. Νόμιζα πως δεν θα αντέξω την απουσία της οικογένειάς μου που βρίσκεται στην Ελλάδα. Τότε έβλεπα εσένα να στέκεσαι σαν βράχος που τον κτυπούν τα κύματα, να παλεύεις και να αντέχεις σ΄ αυτή τη δύσκολη δοκιμασία. Παίρνω δύναμη από εσένα. Ναι, τα καταφέρνω χάρη στη δική σου δύναμη που μου έδωσες χωρίς να το έχεις καταλάβει". ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία Άντη Χατζηκωστή: «Είναι παντές τζιαι επήαμε τζιαι σκοτώσαμε ένα πλάσμα τριών χρονών, τόσον αθώο…» Ποίημα απάγγειλε ο αδερφός της Σκορδέλη, Τάσος Κρασοπούλης, «χρωματίζοντας», μάλιστα, την φωνή του. Αμφότεροι έχουν καταδικαστεί στις 13 Ιουνίου 2013 από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε ισόβια φυλάκιση για την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή. Σκοδέλη και Κρασοπούλης τελούν υπό κράτηση από το 2010. Η επιβολή διά βίου φυλάκισης έχει ερμηνευθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο ως φυλάκιση για το υπόλοιπο της ζωής του καταδικασθέντος. https://www.youtube.com/watch?v=IMXwK6098YM&feature=youtu.be Ωστόσο βάσει του Νόμου περί Φυλακών, υπάρχει πλέον η δυνατότητα υποβολής αιτήματος αποφυλάκισης υπό όρους, όταν ένας ισοβίτης εκτίσει τουλάχιστον δώδεκα χρόνια φυλάκισης. https://www.youtube.com/watch?v=0fhpoJTkH8Y&feature=youtu.be Σε πέντε χρόνια, δηλαδή, δικαιούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεων επ΄ αδεία. Φάνης Μακρίδης    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top