ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Το βιογραφικό του «Καρογιανικού» Γιάννη Παναγιώτου που φιγουράρει για το ΑΚΕΛ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Το βιογραφικό του «Καρογιανικού» Γιάννη Παναγιώτου που φιγουράρει για το ΑΚΕΛ

Το όνομα του 36χρονου Γιάννη Παναγιώτου, είναι αυτό που φιγουράρει την Πέμπτη 20/7, στα Μ.Μ.Ε και έχει χαρακτηριστεί ως επιλογή τύπου Μακρόν για το κόμμα της Αριστεράς.

Του Τάσου Χριστοδούλου Ποιος όμως είναι ο Γιάννης Παναγιώτου; Ο ίδιος, σύμφωνα με βιογραφικό που έχει αναρτημένο στην προσωπική του σελίδα στο facebook, είναι πολιτικός επιστήμονας με αντικείμενο την εκπαιδευτική πολιτική. Της «Καρογιανικής» πτέρυγας Ο ίδιος κατατάσσεται στο σημερινό ανεπίσημο ΔΗΚΟ, της λεγόμενης «Καρογιανικής» πτέρυγας, η οποία ωστόσο συντάσσεται με την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη.  Το 2013 ο κ. Παναγιώτου, είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Μάριου Κάρογιαν έναντι του Νικόλα Παπαδόπουλου. Ο 36χρονος πολιτικός, χαρακτηρίζεται ως κεντροαριστερός, με μετριοπαθείς θέσεις στο Κυπριακό που ενδεχομένως να μπορούν να συναντηθούν με αυτές του ΑΚΕΛ. Μόρφωση Ο φερόμενος ως ένας εκ των ονομάτων που παίζει για το ΑΚΕΛ είναι πτυχιούχος (BA) Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων (ΜΑ) στην Εκπαιδευτική Πολιτική και (MSc) στην Εκπαιδευτική Έρευνα του King's College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και κάτοχος διπλώματος στη Μάθηση και Ανάπτυξη του Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), του οποίου είναι Associate Member. Εργασιακή εμπειρία Έχει εργαστεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ως Επιστημονικός Συνεργάτης, υπεύθυνος για την παρακολούθηση των Επιτροπών Παιδείας, Εσωτερικών, Άμυνας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών ως Λειτουργός Επιμόρφωσης της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, όπου είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, ενώ διδάσκει τα αντικείμενα της Διευθυντικής Ανάπτυξης και του Στρατηγικού Προγραμματισμού. Πολιτική δραστηριότητα Έχει αναπτύξει πολιτική δραστηριότητα ως φοιτητής, ως νέος και ως στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ). Ως φοιτητής, διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθήνας, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), Εκπρόσωπος των Κυπρίων φοιτητών στην Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών (ESU) και στη Διεθνή Ένωση Φοιτητών (IUS), ενώ υπήρξε Πρόεδρος του Μεσογειακού Δικτύου Φοιτητών (MedNet) και μέλος της "Ομάδας Αξιολόγησης της Δημοκρατικότητας του Εκπαιδευτικού Συστήματος της Τουρκίας" εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών (ESU). Στη συνέχεια, διετέλεσε Γραμματέας Τύπου της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ), Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (ΣΥΝΚ), Πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), ενώ ως στέλεχος του ΔΗΚΟ έχει διατελέσει Βοηθός Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top