ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερτουγρούλογλου: «Δεν ευσταθούν τα περί σχεδίου Β’ ή τα περί Βαρωσίων» - «Κάθε βήμα θα λαμβάνεται σε διαβούλευση με την Τουρκία»

Ερτουγρούλογλου: «Δεν ευσταθούν τα περί σχεδίου Β’ ή τα περί Βαρωσίων» - «Κάθε βήμα θα λαμβάνεται σε διαβούλευση με την Τουρκία»

Στη Διάσκεψη για την Κύπρο, στο Κραν Μοντάνα, η Τουρκία δεν αποδέχθηκε να παραιτηθεί του μονομερούς παρεμβατικού της δικαιώματος, δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Ανέφερε, ακόμη, ότι οποιεσδήποτε ειδήσεις περί σχεδίου β’ του ψευδοκράτους ή που αφορούν το Βαρώσι δεν ευσταθούν, και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να λάβουν μέτρα από μόνοι τους, αλλά κάθε βήμα θα λαμβάνεται σε διαβούλευση με την Τουρκία. Πρέπει να γίνει αποδεκτό, είπε, πως οι συνομιλίες για το Κυπριακό που συνεχίζονται εδώ και 55 χρόνια έχουν καταρρεύσει και ότι πρέπει να ανοίξει μια νέα σελίδα στην Κύπρο. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι πολλές φορές αναφέρθηκε και από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι η συνάντηση στην Ελβετία θα ήταν η τελευταία και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές οποιεσδήποτε δηλώσεις που να επιχειρούν να κρατήσουν τη διαδικασία ζωντανή. “Εάν ήμουν ο κ. Ακιντζί, προκειμένου να δείξω στη διεθνή κοινότητα ότι η διαδικασία τελείωσε, θα πήγαινα στη 'βουλή' να την ενημερώσω και να δώσω τους όρους εντολής μου ως διαπραγματευτής στη 'βουλή’", είπε. Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που η διαδικασία απέτυχε, οι όροι εντολής του κ. Ακιντζί ως διαπραγματευτή έχουν ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει τίποτε πλέον για να διαπραγματευτεί ο κ. Ακιντζί. "Μια σταθερή θέση για το Κυπριακό θα είναι πολύ καλή για το μέλλον του τουρκικού 'λαού' της Κύπρου" είπε. Οι Τ/κ, ανέφερε, πρέπει να αποφασίσουν από κοινού με την Τουρκία για τα επόμενα βήματα. Επεσήμανε ότι η συνάντηση που έγινε με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών ήταν μια καλή αρχή για αυτού του είδους τη συνεργασία. Κατά τον ίδιο, δεν είναι δυνατόν να εξευρεθεί μια λύση χωρίς την αποδοχή της ύπαρξης δύο ίσων κοινοτήτων στο νησί. Ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι ο ΟΗΕ δεν μπορεί να είναι αμερόληπτος στο Κυπριακό και κατηγόρησε την ΕΕ ότι αθέτησε τις υποσχέσεις που έδωσε στους Τ/κ και πως ενέταξε στους κόλπους της τους Ε/κ. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top