ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις κι από Κασουλίδη μετά τον σάλο για τα έσοδα του φυσικού αερίου

Διευκρινίσεις κι από Κασουλίδη μετά τον σάλο για τα έσοδα του φυσικού αερίου

Διευκρινήσεις έδωσε  ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αναφορικά με δήλωση του για τον διαμερισμό των εσόδων του φυσικού αερίου.

Ο ίδιος την Κυριακή 30/7, σε δηλώσεις του όπως μεταδόθηκαν από το riknews, ξεκαθάρισε ότι η αναφορά του για παραχώρηση των 5/6 του Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού για τους Τουρκοκύπριους δεν έχει καμία σχέση με το Ταμείο για τους υδρογονάνθρακες. Όπως προσθέσει το riknews, ο κ. Κασουλίδης εξήγησε ότι στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού θα διατίθενται τα πρώτα χρόνια τα 5/6 του Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού της Ομόσπονδης Κύπρου, μέχρι να φθάσουν οι τουρκοκύπριοι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τους ελληνοκύπριους, γύρω στο 75 με 80%. Διευκρινίσεις έδωσε κι ο Μιχάλης Σοφοκλέους Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας με επίθεση μάλιστα τον Νικόλα Παπαδόπουλο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση κυβέρνησης μέσω Μιχάλη Σοφοκλέους για έσοδα φυσικού αερίου και επίθεση σε Παπαδόπουλο Υπενθυμίζουμε ότι ο σάλος προκλήθηκε όταν την Παρασκευή 28/7 στο κεντρικό δελτίο του MegaOne ο κ. Κασουλίδης δήλωσε, «στην ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, είναι ήδη συμφωνημένα ότι όλα τα έσοδα θα τα μοιράζονται Ε/κ και Τ/κ. Θα υπάρχει το ταμείο και έσοδα από εκεί, τα 5/6 θα τα παίρνει η Τουρκοκυπριακή κοινότητα για έργα υποδομής και έναν μόνο έκτο, η Ελληνοκυπριακή κοινότητα». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aποκάλυψη Κασουλίδη για έσοδα φυσικού αερίου: «Τα 5/6 θα τα παίρνει η Τ/κ κοινότητα και μόνο το 1/6 οι Ελληνοκύπριοι» – VIDEO

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top