ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Μαλάς: «Ο Μακάριος μας δίδαξε τον πολιτικό πραγματισμό και την αποφασιστικότητα»

Σταύρος Μαλάς: «Ο Μακάριος μας δίδαξε τον πολιτικό πραγματισμό και την αποφασιστικότητα»

«Ο Εθνάρχης Μακάριος Γ΄ μας δίδαξε τον πολιτικό πραγματισμό και την αποφασιστικότητα», δήλωσε ο προτεινόμενος από το ΑΚΕΛ για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, ύστερα από το τρισάγιο στον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στο Θρονί.

«40 χρόνια σήμερα, ο κυπριακός λαός τιμά μια κορυφαία πολιτική προσωπικότητα, τον Εθνάρχη Μακάριο», είπε, προσθέτοντας ότι ο Μακάριος «δεν δίστασε ποτέ σε πολύ δύσκολες στιγμές να διακρίνει το συμφέρον του λαού και να πάρει τολμηρές πολιτικές αποφάσεις». Ο κ. Μαλάς είπε ακόμη ότι «όσοι θυμούνται τον Μακάριο και προβάλλουν ως επιχείρημα το μακροχρόνιο τον αγώνα, δεν εξυπηρετούν την υπόθεση επίλυσης του Κυπριακού γιατί ο Μακάριος όταν μας καλούσε για μακροχρόνιο αγώνα σίγουρα δεν εννοούσε να μετατρέψουμε αυτόν τον αγώνα σε μία ατέρμονη διαδικασία πίσω από την οποία πολλές φορές και οι ίδιοι μας ακόμη να κρυβόμαστε για να μην ικανοποιήσουμε το στόχο που είναι η επίλυση του Κυπριακού». «Σίγουρα η τουρκική αδιαλλαξία είναι εκεί, όμως και η δική μας αξιοπιστία θα πρέπει μέσα από αυτή τη διαδικασία να επιδεικνύεται, να αποδεικνύεται και να αποτελεί την αιχμή του δόρατος της εξωτερικής μας πολιτικής», πρόσθεσε. Κληθείς να αναφέρει πως βλέπει τις πρώτες μέρες της πορείας του ως υποψήφιος πρόεδρος, ο κ. Μαλάς είπε ότι «κάναμε ένα καλό ξεκίνημα, στηριζόμενοι κυρίως στην αξιοπιστία σε αυτό που λέγαμε και στο παρελθόν». «Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι για την έκβαση αυτής της πορείας, όμως δεν περισσεύει κανένας», πρόσθεσε. «Ναι, οι μετρήσεις έχουν δείξει μία τάση αλλά χωρίς αυταρέσκεια, χωρίς επανάπαυση θα πρέπει να αγωνιστούμε να απαλλαγεί ο τόπος όχι μόνο από την παρούσα διακυβέρνηση, αλλά και από την κουλτούρα εσωστρέφειας η οποία χαρακτηρίζει τον κυπριακό λαό τα τελευταία χρόνια και την πολιτική του», ανέφερε. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top