ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ: «Έρχεται η Αστυνομία» φώναζαν στους δράστες - Έκλεψαν πέραν των 10.000 ευρώ και απείλησαν με όπλο τους υπαλλήλους

ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ: «Έρχεται η Αστυνομία» φώναζαν στους δράστες - Έκλεψαν πέραν των 10.000 ευρώ και απείλησαν με όπλο τους υπαλλήλους

Περί τις 10 χιλιάδες ευρώ εκτιμάται πως απέσπασαν τα δυο πρόσωπα που λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 2/8 λήστεψαν το υποκατάστημα της ΣΠΕ Ανατολικής Λεμεσού, στην κοινότητα Πύργου και διέφυγαν με μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, "δυο πρόσωπα τα οποία επέβαιναν μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη που κάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπο τους, εισήλθαν εντός του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, αφού προηγουμένως, με τη χρήση κασμά, έσπασαν την ελεγχόμενη πόρτα εισόδου". Μερικά μέτρα από τη σκηνή, κάτοικος της περιοχής που αντιλήφθηκε τους ληστές, άρχισε να καλεί με το κινητό του τηλέφωνο την αστυνομία και φώναξε προς το μέρος τους "έρχεται η αστυνομία", σε μια προσπάθεια να τους αναγκάσει να απομακρυνθούν. Ωστόσο, ένας εκ των δραστών που παρέμεινε στην είσοδο, πρόταξε το κυνηγετικό όπλο εναντίον του τρεις φορές, όπως ο ίδιος ο αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στα ΜΜΕ. Την ώρα εκείνη, εντός του υποκαταστήματος βρίσκονταν έξι υπάλληλοι και δυο πελάτες της ΣΠΕ, και σύμφωνα με τον κ.Σωτηριάδη, μια υπάλληλος κρύφτηκε κάτω από τον πάγκο και ενεργοποίησε το συναγερμό, ενώ οι άλλοι υπάλληλοι έτρεξαν να κρυφτούν στα γραφεία. "Με την απειλή κοντόκαννων κυνηγετικών, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από τρία διαφορετικά ταμεία, χρηματικό ποσό και στη συνέχεια, με τη χρήση της ίδιας μοτοσικλέτας, διέφυγαν από τη σκηνή με ανατολική κατεύθυνση", συμπλήρωσε. Η σκηνή αποκλείστηκε και άρχισαν έρευνες, με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου της αστυνομίας, για εντοπισμό και σύλληψη των ληστών, οι οποίοι υπολογίζεται πως απέσπασαν περί τις δέκα χιλιάδες ευρώ. Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πρέπει να είναι νεαρά πρόσωπα, ωστόσο δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε ενδείξεις εάν πρόκειται για κύπριους ή ξένους, καθώς δεν μίλησαν καθόλου. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα της ΣΠΕ Ανατολικής Λεμεσού είχε γίνει στόχος και στο παρελθόν, καθώς στις 18 Μαρτίου 2014, επίδοξος ληστής εγκατέλειψε τη σκηνή καθώς δεν κατάφερε να παραβιάσει την είσοδο, που ελέγχεται εσωτερικά από το προσωπικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top