ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΡΗΞΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τα αίτια – Δηλώσεις Α. Κεττή

ΕΚΡΗΞΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τα αίτια – Δηλώσεις Α. Κεττή

Πρόβλημα στο σωλήνα παροχής υγραερίου από τον ρυθμιστή ζήτησης του κυλίνδρου προς οικιακή συσκευή μαγειρέματος, κατέδειξαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής ως αιτία για την έκρηξη και την φωτιά που ακολούθησε σε οικία ηλικιωμένου ζεύγους το βράδυ της Τρίτης (8/8) στη Λάρνακα.

Του Χρίστου Ζήνωνος Όπως εξήγισε στο ThemaOnline ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, το υγραέριο είναι ένα εξαιρετικά εύφλεκτο, εκρηκτικό και αποπνικτικό υλικό το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Δείτε επίσης: ΕΚΡΗΞΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Επενέβη σωτήρια ο γείτονας ανασύροντας τον ηλικιωμένο – Σε σοβαρή κατάσταση Το υγραέριο είναι βαρύτερο από τον ατμοσφαιρικό αέρα και όταν έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα αεριοποιείτε, ενώ σε συγκεντρώσεις πάνω από 2-10% είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, εξήγησε ο κ. Κεττής. Δείτε επίσης: ΕΚΡΗΞΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Έχει αποκλειστεί η σκηνή – Άγνωστη η αιτία – Στο νοσοκομείο το ζεύγος Σημαντικό, χαρακτήρισε ο κ. Κεττής, τον έλεγχο σε ενώσεις που βρίσκονται σε εγκαταστάσεις υγραερίου για τυχόν διαρροη, κάτι μπορεί να γίνει με ένα καλό οπτικό έλεγχο, μέσω της οσμής και χρησιμοποιώντας ένα σφουγγαράκι με αφρό στα σημεία όπου περνά το υγραέριο. Δείτε επίσης: ΕΚΤΑΚΤΟ – ΛΑΡΝΑΚΑ: Έκρηξη σε ισόγειο διαμέρισμα δίπλα από την ΠΕΟ – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ζεύγος Σε χώρους όπου γίνεται σημαντική χρήση υγραερίου, όπως εστιατόρια, πρέπει να υπάρχουν ειδικοί ανιχνευτές διαρροής υγραερίου, ενώ σε περίπτωση που το κοινό αντιληφθεί διαρροή πρέπει να απομονώνει άμεσα τον χώρο από εστίες φωτιάς και σπινθήρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top