ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΛΑΜΙΝΟΣ- ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ: Ο 67χρονος δεν μπορεί να δώσει τις 21χιλ. ευρώ - Τι προνοεί ο νόμος σε τέτοια περίπτωση

ΑΛΑΜΙΝΟΣ- ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ: Ο 67χρονος δεν μπορεί να δώσει τις 21χιλ. ευρώ - Τι προνοεί ο νόμος σε τέτοια περίπτωση

Μετά την δημοσιοποίηση του πρωτοφανές προστίμου των 21,586ευρώ, για λαθροθηρία από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, σε βάρος 67χρονου, για κατοχή και χρήση παγίδων, ο γιος του μίλησε στο ThemaOnline και ξεκαθάρισε ότι ο πατέρας του δεν μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε ότι, 67χρονος κυνηγός όπως αναγραφόταν στο πρόστιμο συνολικού ύψους 21.586 ευρώ το οποίο του επιβλήθηκε για 4 αδικήματα, για κατοχή δηλαδή, δύο λαγών σε κλειστή περίοδο επέφερε πρόστιμο 11.000 ευρώ, η χρήση επτά συρμάτινων παγίδων 4.000 ευρώ, η κατοχή επτά συρμάτινων παγίδων και 4 δικτύων 5.500 ευρώ ενώ για την κατοχή θηράματος χωρίς άδεια κυνηγίου 1.086 ευρώ, τα οποία παραδέχθηκε από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΑΡΝΑΚΑ: Πρωτοφανές – Μια μικρή περιουσία για πρόστιμο λαθροθηρίας – Εξοντωτική ποινή – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο ThemaOnline την Πέμπτη 17/8, ο γιος του 67χρονου, ανάφερε πως: «Ο πατέρας μου παραδέχτηκε ότι παρανόμησε αλλά δεν μπορεί να πληρώσει τέτοιο πρόστιμο», ενώ συνέχισε λέγοντας πως, «το πρόστιμο είναι εξοντωτικό για τον πατέρα μου και αφού δεν μπορεί να το πληρώσει κινδυνεύει να πάει φυλακή». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΑΡΝΑΚΑ: «Θα πάει φυλακή ο πατέρας μου – Δεν μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο των 21 χιλ. ευρώ» Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση που έτυχε η ιστοσελίδα μας, σε περίπτωση που ο 67χρονος δεν αποπληρώσει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε σε 30 ημέρες, ο νόμος προνοεί ότι το ποσό θα πολλαπλασιαστεί επί του μισού ποσού. Ενώ αν δεν πληρωθεί και πάλι μέχρι τις 45 μέρες, τότε η Υπηρεσία Θήρας, έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και την υπόθεση να εξετάσει στην συνέχεια το Δικαστήριο. Αν ο 67χρονος δεν πληρώσει το ποσό του προστίμου που του επιβλήθηκε, και η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο, τότε η απόφαση θα αφορά αποκλειστικά την κρίση του δικαστηρίου. Το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει από αποπληρωμή των οφειλών σε δώσεις, μέχρι και φυλάκιση του κατηγορουμένου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top