ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Ο επιχειρηματίας που συνελήφθη και οι Λετονοί ζητούν έκδοσή του – 5 χρόνια φυλάκιση για δωροδοκία– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Ο επιχειρηματίας που συνελήφθη και οι Λετονοί ζητούν έκδοσή του – 5 χρόνια φυλάκιση για δωροδοκία– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μπορεί στην Κύπρο να μην δόθηκε έκταση στην είδηση σύλληψης 54χρονου επιχειρηματία από την Λετονία, ωστόσο, στην χώρα του είναι πολύ διαφορετικά τα δεδομένα.

Ο λόγος για τον Germans Miluss, Λετονό υπήκοο με ρωσικό διαβατήριο, ο οποίος συνελήφθη στις 4 Αυγούστου ερχόμενος στην Λάρνακα από την Ρωσία. Όπως είχε διαπιστωθεί κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, εκκρεμούσε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις αρχές της Λετονίας. Ακολούθως τέθηκε υπό σύλληψη. Συγκεκριμένα, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών, καθώς φέρεται να κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της δωροδοκίας δημοσίου λειτουργού με σκοπό να επηρεαστεί το αποτέλεσμα τοπικών εκλογών στην Τζουρμάλα. Το αδίκημα διαπράχθηκε στις 18/03/2005. Λίγο πριν την καταδίκη του ο Millus, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην πατρίδα του μετέβη στη Ρωσία όπου απέκτησε την ρωσική υπηκοότητα. Η εφημερίδα LETA της Λετονίας δίνει ιδιαίτερη προβολή στο γεγονός και σημειώνει ότι από τις 8 Αυγούστου η Νομική Υπηρεσία της χώρας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έχει υποβάλει αίτημα έκδοσης του 54χρονου στο κυπριακό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Γίνεται ακόμη αναφορά στην τελευταία δικάσιμο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, όπου αποφασίστηκε να εξεταστεί αίτημα του Millus προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν παραβιαστεί δικαιώματά του από τις λετονικές αρχές. Μεταξύ άλλων, στο σχετικό δημοσίευμα, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Το κυπριακό δικαστήριο αποφάσισε την Τρίτη (22/08) να ζητήσει από τον Νομική Υπηρεσία της Λετονίας να προμηθεύσει έναν αριθμό εγγράφων και απαντήσεις μέχρι τις 25 Αύγουστου. Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα δεν έχει κανένα αίτημα μέχρι τις 23/08. Ως γνωστόν, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Λετονίας, στις 8 Αυγούστου απέστειλε έγγραφα στο κυπριακό Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας την έκδοση του Millus στην Λετονία».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top