ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωνάς: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες για κατάληξη επί ενός συμπεφωνημένου περιγράμματος λύσης»

Ιωνάς: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες για κατάληξη επί ενός συμπεφωνημένου περιγράμματος λύσης»

Δεν διαθέτουμε την πολυτέλεια να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες για κατάληξη επί ενός συμπεφωνημένου περιγράμματος λύσης του Κυπριακού, υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν, είναι και θα παραμείνουν ανεπηρέαστες από τις όποιες προεκλογικές ξιφουλκίες εύλογα ή άλογα, κάποιοι επιθυμούν να μας συμπαρασύρουν.

Στην ομιλία του, την Κυριακή 10/9, στο μνημόσυνο στο ετήσιο θρησκευτικό και εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων, δολοφονηθέντων και αγνοουμένων του Νέου Χωριού Κυθρέας κατά την τουρκική εισβολή του 1974, ο κ. Νικολάου είπε: «Υπό το βάρος που δημιουργεί η επαίσχυντη παρουσία 40 και πλέον χιλιάδων, τούρκικων στρατευμάτων, οφείλουμε σήμερα να αναλογιστούμε όσο ποτέ, τις ατομικές και συλλογικές μας ευθύνες. Χρεωμένοι έναντι της θυσίας των τιμώμενων σήμερα ηρώων, δεν διαθέτουμε την πολυτέλεια να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες για επανένωση της πατρίδας μας. Τις προσπάθειες για κατάληξη μέσω της επιθυμητής επανέναρξης των συνομιλιών, επί ενός συμπεφωνημένου περιγράμματος λύσης του Κυπριακού. Σίγουρα όχι της οποιασδήποτε λύσης, αλλά ενός ισορροπημένου σχεδίου, το οποίο θα απαντά στα δίκαια συμφέροντα και ανησυχίες της πλευράς μας και θα συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις να καταστεί πλειοψηφικά αποδεκτό. Άμεσα λειτουργισμό και απαλλαγμένο από αναχρονιστικά συστήματα ασφάλειας και εγγυήσεων ιδίως υπό τη συμμετοχή αναξιόπιστων εγγυητών. Εγγυητών που καταχράστηκαν και παραβίασαν τις καλώς νοούμενες και έγγραφες τους δεσμεύσεις. Ο κ. Νικολάου τόνισε ότι προς αυτό το σκοπό αναλώνονται και θα συνεχίσουν, οι προσπάθειες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, «οι οποίες ήταν, είναι και θα παραμείνουν ανεπηρέαστες από τις όποιες προεκλογικές ξιφουλκίες εύλογα ή άλογα, κάποιοι επιθυμούν να μας συμπαρασύρουν». Καταλήγοντας, ο κ. Υπουργός ανέφερε: «Μέσα από την πρόσφατη μας ιστορία, μέσα από την εθνική καταστροφή του 74, ας κατανοήσουμε επιτέλους στην πράξη, την ανάγκη διαφύλαξης της πολιτικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής συσπείρωσης του λαού μας. Αντιλαμβανόμενοι τις εθνικά ολέθριες συνέπειες της περιόδου, από την τελευταία φορά που σταθήκαμε ο ένας απέναντι στον άλλο. Αντιλαμβανόμενοι λόγω και της περιόδου προ των εκλογών, ότι τα όρια μεταξύ της τεχνητής κομματικής όξυνσης και της πολιτικής διάσπασης που αποπροσανατολίζει από τις εθνικές επιδιώξεις, είναι πέραν για πέραν, λεπτά και συνεπώς επικίνδυνα».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top