LIKE ONLINE

Η τρομερή εφεύρεση του θείου - Δημιούργησε ρούχα που “μεγαλώνουν” μαζί με το παιδί

Η τρομερή εφεύρεση του θείου - Δημιούργησε ρούχα που “μεγαλώνουν” μαζί με το παιδί

Όταν ένας Βρετανός απόφοιτος σχολής μηχανικών έδωσε στον γιο της αδερφής του τα ρούχα που έραψε για αυτό πριν μερικές βδομάδες και δεν του έκαναν πλέον, τότε εφηύρε ρούχα που μεγαλώνουν μαζί με το παιδί.

Ως γνωστόν, είναι δύσκολο να είσαι γονιός. Μα μια από τις δυσκολίες, βεβαίως, αφορά στο θέμα της ένδυσης των μωρών, που μεγαλώνουν τόσο γρήγορα με αποτέλεσμα ακόμα και τα «καινούρια» ρούχα τους να μην είναι πια τόσο καινούρια με την πάροδο λίγων μηνών. Συχνά το αποτέλεσμα είναι οι γονείς να ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα, προκειμένου να αγοράζουν συνεχώς καινούρια ρούχα για το παιδί, που μεγαλώνει, μεγαλώνει και μεγαλώνει… Ο Βρετανός απόφοιτος της σχολής μηχανικών Ράιαν Γιασίν κατάφερε να δώσει λύση στο παραπάνω πρόβλημα, δημιουργώντας ρούχα που μεγαλώνουν μαζί με το παιδί, χάρη στην ιδιαίτερη δομή του υφάσματος από την οποία αυτά είναι φτιαγμένα. Τα συγκεκριμένα ρούχα μπορούν να φορεθούν από παιδιά ηλικίας έξι μηνών ως τριών χρόνων. Το «αυτόματο» μεγάλωμά τους κάνει «αχρείαστα» τα ρούχα που θα αγόραζαν κανονικά οι γονείς στο πέρασμα από αυτές τις ηλικίες. Ο υπεύθυνος αυτής της καινοτομίας αποκάλυψε με δηλώσεις του ότι εμπνεύστηκε για τη δημιουργία του από το παράδειγμα του γιου της αδελφής του. Ο ίδιος σχεδίασε και έραψε κάποια ρούχα για το μωρό, αλλά καθώς χρειάστηκε κάποιες εβδομάδες, όταν τελικά η αδερφή του τα παρέλαβε, αυτά δεν έκαναν πλέον στο μωρό. Έτσι, ο Γιασίν οδηγήθηκε στο να εφεύρει τα ρούχα που μεγαλώνουν ταυτόχρονα με το παιδί. Ο Ράιαν Γιασίν τιμήθηκε για αυτή την εφεύρεση με το ετήσιο βραβείο Καινοτομίας Τζέιμς Ντάισον που απονέμεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει καλές πιθανότητες να λάβει και ένα διεθνές βραβείο. Από ΕΡΤ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ *Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top