ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το προφίλ των εκλεκτών του ΕΛΑΜ για τις προεδρικές – Τρία τα ονόματα στην μικρή λίστα

Το προφίλ των εκλεκτών του ΕΛΑΜ για τις προεδρικές – Τρία τα ονόματα στην μικρή λίστα

Άτομα που δεν είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό της Κύπρου βρίσκονται στην short list του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Του Φάνη Μακρίδη «Δεν πρόκειται για άγνωστα πρόσωπα και ίσως τα ονόματα τους να προκαλέσουν αίσθηση σε κάποιους» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γεάδης Γεάδη, μιλώντας στο ThemaOnline. Σε διευκρινιστική μας ερώτηση, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή ο εκλεκτός υποψήφιος του ΕΛΑΜ για τις προεδρικές εκλογές, θα επιλεγεί από μια λίστα τριών ατόμων. «Αυτή την περίοδο έχουμε κάνει επαφές και έχουμε καταλήξει σε τρία άτομα. Πρόκειται για δυο άτομα εξωκομματικά και ένα το οποίο προέρχεται από το κόμμα μας» πρόσθεσε ο κ. Γεάδη. Όσο δε για το προφίλ των εξωκομματικών υποψηφίων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ μάς ανέφερε: «Είναι ακαδημαϊκοί και γνωστοί στην κυπριακή κοινωνία. Εκδηλώνουν, μάλιστα, συχνά το ενδιαφέρον τους για το καλό του τόπου. Αρθρογραφούν και κατά καιρούς τα άρθρα τους δημοσιεύονται σε γνωστά έντυπα της Κύπρου. Είναι άτομα με άποψη που χαίρουν εκτίμησης και σεβασμού». Και κατέληξε: «Αυτή τη στιγμή εντατικοποιούνται οι διεργασίες για να καταλήξουμε σε έναν από τους τρεις που έμειναν στην μικρή λίστα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι νοιώθουμε πίεση χρόνου. Είναι ιδιαίτερα θετικό το κλίμα ανάμεσα στους υποστηρικτές του ΕΛΑΜ, κι αυτό έχει να κάνει με την επιτυχία στις βουλευτικές. Είναι ένα στοιχείο που μας προσδίδει δυναμική». Πάντως από το ΕΛΑΜ συνεχίζουν να τονίζουν ότι δεν θα βιαστούν να κάνουν τις επιλογές τους και ότι ο εκλεκτός τους για τις προεδρικές εκλογές θα εξαγγείλει την υποψηφιότητά του ίσως και αρχές Νοεμβρίου. Σε ό,τι αφορά τις σχετικές διαδικασίες, η απόφαση για τον εκλεκτό του κόμματος θα ληφθεί από το 11μελες Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ τον τελικό λόγο θα έχει η Κεντρική Επιτροπή του ΕΛΑΜ που απαρτίζεται από 60 μέλη. *Στη φωτογραφία, ο Γεάδης Γεάδη με τον δημοσιογράφο του ThemaOnline Τάσο Χριστοδούλου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ είχε μιλήσει στην εκπομπή THEMAτοφύλακας, κατά την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών του 2016.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top