ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Μητσοτάκης: Το μάθημα που πήραμε από την Κύπρο είναι η περικοπή δαπανών

Κ. Μητσοτάκης: Το μάθημα που πήραμε από την Κύπρο είναι η περικοπή δαπανών

Ειδική αναφορά στη δημοσιονομική πολιτική με την οποία αντιμετώπισε η Κύπρος την οικονομική κρίση έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 72ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σύγκριση της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης σε Κύπρο και Ελλάδα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η Κύπρος δεν αύξησε ούτε έναν φόρο και έδωσε έμφαση στη μείωση δαπανών. «Το βασικό μάθημα λοιπόν είναι ότι η προσαρμογή πρέπει να γίνει από το σκέλος των δαπανών, όχι των φόρων», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι στην Κύπρο επιτεύχθηκε η ελάχιστη δυνατή πολιτική συναίνεση για τις σημαντικές αλλαγές που οδήγησαν σε έξοδο από την κρίση, και υποστήριξε ότι όταν το κόμμα του ζητούσε συναίνεση στην Ελλάδα «κάποιοι υπόσχονταν το σκίσιμο των μνημονίων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top