ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διέταξε διοικητική έρευνα το Υπ. Υγείας για το περιστατικό με το παιδάκι στις Πρώτες Βοηθείες στο Γ.Ν. Λάρνακας

Διέταξε διοικητική έρευνα το Υπ. Υγείας για το περιστατικό με το παιδάκι στις Πρώτες Βοηθείες στο Γ.Ν. Λάρνακας

Διοικητική έρευνα σε σχέση με το περιστατικό λανθασμένης διάγνωσης στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, διέταξε το Υπουργείο Υγείας.

Της Μαρινέλλα Παναγιώτου Συγκεκριμένα, όπως πληροφορήθηκε η ιστοσελίδα μας ToThemaOnline, λειτουργός του Υπουργείου Υγείας, μετά την δημοσίευση του θέματος, έλαβε εντολή όπως διερευνήσει το θέμα με τον ιατρό που έκανε την λανθασμένη διάγνωση. Το θέμα αναδείχθηκε το πρωί της Δευτέρας 18/9 από την ιστοσελίδα μας, όταν μετά από ανάρτηση που έγινε στην κλειστή ομάδα στο Facebook "Μαμάδες CY", δημοσιεύθηκε στο ThemaOnline. Θυμίζουμε ότι, στην δημοσίευση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μητέρα του παιδιού, ανάφερε ότι είχαν επισκεφθεί πάρα πολλές φορές τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Λάρνακας, όπου της ανέφεραν επανειλημμένα ότι το παιδί της είχε ανεμοβλογιά, η ίδια επέμενε για καιρό ότι τα εξανθήματα που είχε το παιδί της δεν είναι από την συγκεκριμένη ασθένεια, αφού είχε παρατηρήσει μάλιστα, ότι σε κάποια μέρη του σώματος του παιδιού, το δέρμα έλιωνε. Ωστόσο, μετά από πολλούς τσακωμούς, όπως αναφέρει, με γιατρό, παρέπεμψαν το παιδί σε παιδίατρο, ο οποίος διέγνωσε ότι το παιδί πάσχει από τον ιό κοξάκι σε προχωρημένο στάδιο, κάτι που προκάλεσε εντύπωσε μέχρι και στον ιατρό που φωτογράφισε και αυτός τα εξανθήματα του παιδιού, αφού δεν είχε ξανά δει σε τέτοιο βαθμό. To ThemaOnline, για να διερευνήσει ακριβώς το όλο θέμα επικοινώνησε με την μητέρα του παιδιού, η οποία μας ανάφερε ότι επισκέφθηκαν μαζί με το παιδί της το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας δύο φορές, το πρωί του Σαββάτου 16/9 και το πρωί της Κυριακής 17/9. Εκεί, όπως μας ανέφερε, όταν μπήκαν στην αίθουσα, τους υποχρέωσαν να μείνουν εκτός αυτής, λόγω του ότι η ασθένεια του παιδιού μπορούσε να ήταν κολλητική και θα επηρεάζονταν οι υπόλοιποι ασθενής, έτσι έμειναν για αρκετή ώρα στον ήλιο, αναφέροντας τους μάλιστα πως δεν υπήρχε κρεβάτι για να ξαπλώσει το παιδί. Επίσης μας ανάφερε ότι ο πρώτος γιατρός που εξέτασε το παιδί, ήταν πολύ αγενής, ενώ εξέτασε και το παιδί πολύ σχολαστικά, αναφέροντας στην μητέρα ότι το παιδί μπορεί να έχει ανεμοβλογιά, μπορεί και σταφυλόκοκκο, και όταν η μητέρα ρώτησε "μπορεί", αυτός αντέδρασε και άρχισε να φωνάζει ενώ έφυγε και από την αίθουσα. Στην συνέχεια, ήρθε άλλος γιατρός για να εξετάσει το παιδί, ο οποίος αμέσως κάλεσε παιδίατρο. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ: Έπαιρνε το παιδί της στις Πρώτες Βοήθειες και της έλεγαν πως έχει ανεμοβλογιά – Τελικά αποδείχθηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top