ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Επίσημη προκήρυξη μέσα στον Δεκέμβρη

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Επίσημη προκήρυξη μέσα στον Δεκέμβρη

Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη αρχίσει και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών καταγράφει τους σημαντικότερους σταθμούς μέχρι την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στις 15/12/2017 θα υπάρξει το Διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για προκήρυξη των εκλογών, ο διορισμός Γενικού Εφόρου Εκλογής και λοιπών Εφόρων το ένταλμα εκλογής προς το Γενικό Έφορο Εκλογής. Στη συνέχεια, η 18η Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο, καθώς και η τελευταία ημέρα υποβολής δηλώσεων για ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού. Στις 22 του ίδιου μήνα θα γίνει η γνωστοποίηση του Γενικού Εφόρου Εκλογής για τον καθορισμό του χρόνου και του τόπου υποβολής των υποψηφιοτήτων και στις 29 Δεκεμβρίου η επίσημη υποβολή υποψηφιοτήτων. Με τον νέο χρόνο, στις 12 Ιανουαρίου 2018 θα εκδοθεί το Διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των Εκλογικών Τμημάτων και στις 19 Ιανουαρίου η δημοσίευση Γνωστοποίησης του Γενικού Εφόρου Εκλογής για τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων και την κατανομή των εκλογέων σε αυτά. Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, στις 4 Φεβρουαρίου, 2018. Την επομένη, δηλαδή στις 5 Φεβρουαρίου, θα γίνει τέλος η επιστροφή του Εντάλματος Εκλογής από τον Γενικό Έφορο Εκλογής στον Υπουργό Εσωτερικών. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top